Ústí nad Labem – Ústecký hokej není jen „A“ tým, junioři či dorosty. Slovan se snaží vychovat hráče od velmi nízkého věku. Petr Hnídek, šéftrenér nejmenších dětí, poskytl po sezóně otevřený rozhovor, ve kterém hodnotí uplynulé období či hledá důvody méně efektivních náborů.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Jak hodnotíte sezónu nejmenší mládeže?

V úseku té nejmenší mládeže se to hodnotí poněkud hůře. Úplně nejde o výsledky, ale o to, jak ti kluci hrají, jaké úrovně dosáhli. Důležité je, jakého zlepšení dosáhli oproti začátku sezóny. Detailně mohu hovořit o základně až čtvrté třídě. Není žádný důvod k panice, ani velký důvod k jásotu. Čtvrtá třída je v lepším průměru. Udělali jsme v této kategorii takové zajímavé měření. Na začátku sezóny jsme se utkali s Kralupy. Tam jsme prohráli 2:6. Na konci sezóny jsme zápas zopakovali a vysoko jsme vyhráli. Herní výkon našeho týmu byl značně lepší oproti soupeři i prvnímu zápasu. Dále jsme udělali testovací zápasy na Kladně s PZ a Rytíři. Tam jsme dopadli také celkem dobře. Je to nekonečná práce, kluci odchází do mladších žáků. Jsme spokojení s počtem, máme přes dvacet hráčů a dva brankáře. Ve třetí třídě je široký kádr. Jeví se také dobře. Musíme počkat na to, jak dopadne přechod z malého hokeje na velký, což nastává v období Vánoc. Druhá třída se velmi zlepšila po bruslařské stránce. Problémem je, že jich je celkem málo, šestnáct hráčů do pole a brankář. Když hokejista končí v základně, tak přechod do tříd a s tím spojená registrace v oddílu je pro některé finančně náročnější. Když to vezmu celkově, tak se pohybujeme v průměru. Žádný trenér by, podle mého, neměl říkat, že je úplně spokojený. Stále by se měly hledat lepší cesty, určitá vylepšení. Tak to pociťují všichni trenéři. Teď si chvilku odpočineme a začne letní příprava.

Dlouhou dobu byl v Ústí problém s nábory. Jak se problematika náborů řeší?

Problém s nábory zůstává. Objektivně řečeno, některé ročníky jsou slabší, ale asi bychom měli částečně hledat chybu i ve vlastních řadách. Já tu chybu hledám, na prvním místě, u sebe. Já mám velkou slabinu v tom, že tyhle nábory asi dobře neumím. Hodně nad tím přemýšlím. Člověk si myslí, že dělá maximum, ale výsledek není dobrý.

Myslíte, že neefektivnost náborů může souviset s výsledky hlavního týmu Slovanu?

Bezesporu. Nechtěl jsem to jmenovat jako důvod, ale jsou to spojité nádoby. Ve chvíli, kdy se daří „áčku“, hraje v čele tabulky, tak je o hokej větší zájem. Přijde více diváků, více rodičů s dětmi. Mohou si uvědomit, že hokej je pěkná hra, že jejich děti by mohly jednou třeba hrát v hlavním týmu. Letos ta motivace z této strany nebyla. Ale není to hlavní vina „áčka“. Musíme zlepšit nábory my.

„Papírově“ skončila spolupráce s Drážďany. Bude pokračovat i dál?

Už letos jsme dostali pozvánky na všechny turnaje, které se tam pořádaly. Už to nemá takovou intenzitu, jako za finanční podpory z Evropské unie. Dobré vztahy, které byly navázány mezi hráči i trenéry, stále trvají. Pokud bude ještě nějaká možnost, jako byl Cíl 3, tak se určitě pokusíme získat finanční prostředky. V oddílu máme lidi, kteří se tím zabývají. Jmenovitě jde o Vláďu Evana a Jardu Holíka.

Zdroj fotografie: www.hsv.de

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže