Ústí nad Labem – Před sezónou 2013/2014 neměl juniorský tým Slovanu jako hlavní cíl a prioritu útočit na postup do nejvyšší soutěže, ale stabilizovat hráčský kádr a výsledky. V průběhu ligového ročníku hokejisté juniorského věku pendlovali mezi „A“ týmem Ústí, „A“ týmem Děčína a právě juniorkou Slovanu. Jak si junioři vedli?
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

V září vstoupili junioři do sezóny dobře. V prvním zápase, který se odehrál ve Zlatopramen Areně, hostili Klatovy. Lvíčata první třetinu vyhrála jen o gól, ale ve zbytku zápasu se už rozstřílela a vyhrála 12:1. I ve druhém domácím utkání vyhráli žlutomodří, Klášterec porazili 7:2. Úvodní venkovní zápas odehráli Severočeši na ledě Kladna. Ze středu Čech si Slovan odvezl výhru 4:2 a tři body. V září odehráli junioři čtyři zápasy, nasbírali 16 bodů a skóre měli 27:7.

V říjnu začalo Ústí venkovním zápasem. Na ledě pražské Kobry po velkém boji vyhrálo 5:4, rozhodující branku vstřelil Petr Strnad. Osmnáctého cestovala Lvíčata do Letňan. Slovan nehrál v optimální náladě a utkání prohrál 1:3. V říjnu si Lvíčata vyzkoušela i nájezdy. A to hned dvakrát. Nejprve v Klášterci rozhodl o výhře hostů svým nájezdem Lukáš Polák. Utkání na ledě PZ Kladna byl opravdu zajímavý. Ústí pětkrát vedlo o gól, soupeř vždy vyrovnal. V nájezdové loterii už Kladno nedokázalo odpovědět na pokus Dostálka. V říjnu odehráli junioři osm zápasů, nasbírali 19 bodů a skóre měli 34:25.

Listopad přinesl velké překvapení. Slovan hrál derby v Litoměřicích. Hostující celek hrál špatně, výsledkem byla prohra 0:6. V domácím zápase přivítalo Ústí Kobru. Žlutomodří bojovali, a tak nakonec vyhráli 6:5. Další prohru utrpěl Slovan v Mostě. Zbylé dva zápasy vyhrál. V listopadu odehráli junioři pět zápasů a nasbírali devět bodů.

Poslední měsíc v roce 2013 finišovala základní část a startovala ta nadstavbová. V posledním kole základní části vyhráli žlutomodří nad Letňany 2:1, když dvěma góly v poslední třetině otočili průběh zápasu. Ústí se dostalo do skupiny „A“ o postup. Úvodní zápas skupiny „O postup“ vyhrála na domácím ledě Lvíčata v poměru 3:1. Následující tři zápasy ve venkovním prostředí Slovan prohrál. Na Kladně i ve Velkých Popovicích dostal pět branek. V prosinci odehráli junioři 5 zápasů, skóre měli 12:16 a vybojovali šest bodů.

Do roku 2014 vstoupili junioři venkovním zápasem. Cestovali na jih Čech, kde se utkali s Táborem. Ústí vedlo, ale domácí hodně rychle stačili vyrovnat. Po brankách Vondráčka a Jindřicha se Slovan dostal do vedení 3:1. Táborský Hošek snížil, ale víc toho domácí nestihli, a tak si Lvíčata připsala první tři body v novém roce. Poslední tři zápasy v měsíci odehrálo Ústí v domácím prostředí. PZ Kladno se ukázalo nad síly Severočechů. V divoké přestřelce s Velkými Popovicemi zůstaly tři body ve Zlatopramen Areně. Souboj s Letňany se Slovanu nepovedl, prohrál 1:3. V lednu odehráli junioři pět zápasů, skóre měli 17:20 a vybojovali 6 bodů.

Začátkem února jela Lvíčata do Prahy, kde vyzvala Letce z Letňan. Slovan po první třetině prohrával, ale nakonec zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které vyzněly lépe pro domácí. V polovině měsíce Ústí v domácím prostředí přehrálo Tábor vysoko 7:4. Dvanácté kolo skupiny „O baráž“ znamenalo derby mezi Slovanem a Stadionem. Hrálo se v Ústí. Žlutomodří prohrávali 2:4, přesto dokázali vyrovnat a později poslali zápas do nájezdů, které zvládly lépe Litoměřice. V únoru odehráli junioři šest zápasů, skóre měli 25:30 a vybojovali sedm bodů.

Úvodní dva březnové zápasy odehráli junioři v kolbištích soupeřů. Nejprve prohráli v Táboře, poté nestačili v regionálním derby na Stadion Litoměřice. Poslední domácí zápas v sezóně odehráli žlutomodří proti PZ Kladnu. Po dvou třetinách a brankách Vondráčka s Jindřichem vedlo Ústí o dvě branky. Kladno ve třetí periodě zlepšilo a vyrovnalo. Chovanec poslal Slovan do vedení, rychle však skóroval Seidl. Nájezdovou loterii vyhrál hostující celek. V březnu odehráli junioři pět zápasů, skóre měli 20:30 a vybojovali jeden bod.

Ústecký juniorský tým obsadil v tabulce Ligy juniorů skupiny „A“ o postup předposlední, páté, místo. Tato pozice znamená, že Lvíčata budou i pro příští sezónu hrát Ligu juniorů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže