Ústí nad Labem – Ústecká hokejová mládež má za sebou sezónu 2013/2014. Některé kategorie svůj cíl splnili, jiné ne. O hodnocení jsme požádali hlavního trenéra staršího dorostu a šéfa SCM (sportovního centra mládeže) Víta Borůvku.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Jak hodnotíte sezónu mladšího dorostu?

Mladší dorost hrál do poslední chvíle o udržení, nakonec se nepodařilo udržet nejvyšší soutěž. Z toho samozřejmě radost nemáme, ale naším cílem je především výchova hráčů. Hráči by měli hrát soutěž, na kterou mají. Pro některé byla nejvyšší soutěž asi až velkým soustem. Příští sezónu budou hrát ligu, mohou se ukázat v jiném světle.

V průběhu sezóny opustil mladší dorost Petr Magasanik…

Petr Magasanik byl vyřazen kvůli nevhodnému chování vůči spoluhráčům. Petra jsme vyřadili z oddílu do konce sezóny. Záleží na něm, zda se bude chtít začátkem května ucházet o místo v kádru staršího dorostu nebo zvolí jiný klub.

Jaká byla očekávání od juniorů?

Juniorka splnila dílčí cíl, který jsme si stanovili, postoupila do nadstavbové části Skupiny „A“, která hrála o postup. Neměli jsme ambice postoupit do extraligy. Upřednostňujeme, aby hráči v juniorském věku, pokud na to mají, chodili hrát za muže a získávali tak zkušenosti v dospělém hokeji. Tím pádem jsme sezónu dohrávali s nízkým počtem hráčů, kteří však odvedli dobrou práci.

Jak hodnotíte sezónu staršího dorostu?

Věděli jsme, že nás čeká sezóna náročná nejen fyzicky, ale i psychicky. Kvalita byla většinou na straně soupeřů a tomu odpovídal i obraz hry. Většinu času jsme byli pod tlakem. Ale měli jsme v týmu dohodu, že každé střídání, každou třetinu budeme hrát, jak nejlépe to půjde a budeme se postupně zlepšovat, abychom byli v závěru sezóny co nejlépe připraveni na případnou baráž.

Už se zdálo, že se baráži vyhnete…

Zatímco jsme v základní skupině uhráli ve 28 utkáních 17 bodů, v nadstavbové části jsme z 16 utkání získali 20 bodů a tím zůstali ve hře až do posledního kola. Bohužel ani 37 bodů nestačilo…

Baráž jste ale zvládli. Co bylo klíčové?

První utkání doma s Třebíčí. Soupeř hrál disciplinovaně s výborně chytajícím brankářem. V závěru utkání jsme však strhli vítězství na naši stranu. Tím z nás spadla nervozita a v dalších třech utkáních jsme naplno bodovali a udrželi extraligu i pro příští ročník. Všichni hráči zaslouží obrovské uznání za to, jak zvládli celou sezónu v tak nízkém počtu.

Jaké jsou cíle mladšího dorostu, staršího dorostu a juniorů pro sezónu 2014/2015?

Cíle máme vytyčené stále stejné: sestavovat týmy s co největším počtem vlastních odchovanců, doplňovat týmy talentovanými hráči z blízkého okolí, s hráči co nejlépe pracovat a s jednotlivými týmy hrát to – na co máme.

Autorka fotek: Michaela Odložilová

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže