Ú s t í n/L. - Jaroslav Roubík po léta vládl střeleckým statistikám prvoligové soutěže, letos už ale nezáří tak jako dřív. Stejně jako celý tým Ústeckých Lvů. Což se potvrdilo při sobotní porážce s Českými Budějovicemi (2:5). I přes nulový bodový zisk už ale mají Lvi velmi blízko k potvrzení záchrany v první lize.

„V Budějovicích nastupuje řada hráčů se zkušenostmi z Ústí. Chtěli jsme jim ukázat, že jsme lepší, ale tentokrát se to nepovedlo,“ říkal po utkání s Jihočechy současná ikona Slovanu Jaroslav Roubík.

S Motorem máte letos poměrně vyrovnanou bilanci. Jak se vám proti Jihočechům hraje?
Budějovice praktikují kombinační, celkem dobrý styl hry a hraje se nám proti nim dobře. Jen musíme být důraznější před vlastním brankovištěm, kde necháváme protihráče dorážet.

Jsou pro vás zápasy s Jihočechy zajímavější díky faktu, že za ně nastupuje několik bývalých vašich spoluhráčů z Ústí?
S Budějovicemi jsou ty zápasy trochu vyhecovanější, protože za ně hraje několik hráčů se zkušenostmi z Ústí. Chtěli jsme jim ukázat, že jsme lepší. To se pro tentokrát nepovedlo potvrdit.

I přes porážku máte k záchraně blízko. Fanoušci ale se sezónou nejsou spokojeni. Jak letošní prvoligový ročník prožíváte vy?
Pro fanoušky je to těžké. Samozřejmě, když jsme v předchozích letech vedli první ligu o dvacet bodů a atakovali postup do extraligy, je poté těžké dostat fanoušky na tribuny, když jsme jedenáctí. Na play-off jsme měli, holt jsme měli sérii proher, která nás stála postup. A fanoušci by pak neříkali, že je tahle sezóna katastrofální.

Ani vy jako zkušení hráči příliš nezáříte. Čím to je?
Když se nedaří celému mužstvu, tak jeden hráč to nevytrhne. To se děje v každé lize. V extralize například Chomutov a Kladno mají v kádrech velmi kvalitní jména a jsou jednoznačně poslední.

Lze do tohoto shrnutí zahrnout právě i Budějovice, které ve svém středu mají řadu zkušených hráčů, v tabulce jsou ale ještě pod vámi?
Je to o psychice, každý sport je o hlavě. Zabředli do toho jako my. Už jeli na zápas a třeba věděli, že zase prohrají. To se děje v extralize i NHL.

Kolem ústecké organizace se čas od času vyrojí řada spekulací. Fanoušci si myslí, že za vašimi horšími výkony jsou zpožděné výplaty. Je tomu tak?
Malý skluz ve výplatách máme, ale to není nic, co by nás mělo ovlivňovat. To se děje ve více klubech. O penězích naše výkonnost není. A samozřejmě, pokud se v první lize zachráníme, tak se klubu budou shánět peníze lépe, než kdybychom spadli. To je jasné.

V kabině máte vyvěšen plakát s případným programem sezóny. Pokud byste se zachránili v play-out, měli byste měsíc volno, zatímco v případě účasti v baráži pouze týden. Co vy na to?
Takový plán nám trenér vyvěsil do kabiny a je jasné, že nás to motivuje. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom měli měsíční volno, než kdybychom po případné baráži šli rovnou zase do letní přípravy.

FOTO: Miroslav Rosendorf
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže