Ústí nad Labem - Vladimír Brož se ve druhé části soutěže zvané play-out dostal do formy. Během čtyř střetnutí nastřádal odchovanec ústeckého hokeje pět kanadských bodů (1+4), v letošní základní části zaznamenal za padesát jeden zápas kanadských bodů pouze devět (1+8). Spolu s Davidem Tůmou a Martinem Hanzlem vévodí třiadvacetiletý bek statistikám týmové produktivity ve skupině o baráž.

Ve čtvrtém kole play-out podlehli Ústečtí Lvi Šumperku 3:4 po samostatných nájezdech. Draci vyhráli v tomto kalendářním roce venku podruhé, poprvé od 8. ledna 2014, kdy zvítězili v Mostě. „Podle toho, jak se utkání vyvíjelo, je bod zlatý. Šumperk od prvního vstřeleného gólu lépe bruslil a hrál výborně. Můžeme být rádi, že byl v brance Michael Petrásek, který vychytal několik šancí. Díky němu jsme nedostali například osmičku, kterou jsme Salithu nasázeli my posledně. Nájezdy už byla loterie, je to buď a nebo. Michael Petrásek udělal pro výhru všechno, bohužel druhý gól mu do sítě nešťastně spadnul. Byla to také trochu náhoda,“ komentoval středeční střetnutí Vladimír Brož, jenž v zápase zaznamenal dva kanadské body (1+1) a vyhoupl se do čela týmového kanadského bodování v play-out.

„Co se týká gólu, Tomáš Rod vyhrál buly a kotouč mi z první předal David Tůma. Při následné střele jsem vůbec nemířil, pouze poslal puk mírně nad ledem, neboť proti mně vyjížděl protihráč. Já sám jsem svoji branku neviděl, gólman Šumperka pravděpodobně neviděl přes svého hráče. U gólové asistence jsem šel skoro střídat, touš jsem ale dostal na útočnou modrou čáru a zavezl ho do útočného pásma. Tomáš Rod mi poslal přihrávku za branku a já puk adresoval Václavu Meidlovi. Při následné souhře se z gólu radoval Ondřej Smetana. Za dva kanadské body jsem rád, ale vyměnil bych je za tři do tabulky,“ připomněl si přesný zásah a gólovou přihrávku třiadvacetiletý zadák, který uznal, že je play-out velmi náročné na psychiku.

„Bude se hrát o každý bod až do posledního kola, je to nevyzpytatelná soutěž. Musíme vyhrát všechny zápasy, nesmíme na ledě plašit, ale hrát v klidu a neodhazovat puky. V play-out se nehraje na krásu, musí se bojovat a do každého zápasu jít naplno. Snažím se hrát v klidu, i když se někdy něco nepodaří a dáme si špatnou přihrávku. To je hokej, hra chyb,“ pokračovala severočeská dvaadvacítka, která prozradila, že v kabině se oproti play-off, kdy se například hráči neholí, žádný rituál nestanovil.

„Žádný rituál jsme si pro play-out nedali, není to tradice. Není to žádný úspěch. Na trénincích se zaměřujeme na přesilové hry, cvičíme hru pět na pět v obranné i útočné třetině a různé herní situace typu jeden na jednoho či dva na dva,“ přiblížil tréninky ústecký rodák a odchovanec, kterého se zbytkem mužstva čeká v sobotu 8. 3. 2014 severočeské derby v Kadani.

„Začít musíme zcela jinak než ve středu ve Zlatopramen Areně proti Šumperku. Musíme bojovat, bruslit a dát do utkání všechno. Hrajeme o bytí a nebytí, musíme to za každou cenu zvládnout,“ předesílá parťák Milana Vobořila z jednoho obranného páru.

„Navzájem si vyhovíme, Milan Vobořil má zkušenosti a řekne mi vždy co a jak hrát. Spolupráce je v klidu, jsem spokojený,“ pochválil závěrem svého spoluhráče Vladimír Brož.

Foto: Miroslav Rosendorf.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže