Ú s t í n/L. - Hattrickem nasměroval útočník David Tůma svůj tým k tříbodovému zisku v severočeském derby proti Mostu. Žlutomodří brzy po úvodní buly prohrávali, pak ale trefy ústeckého kanonýra nasměrovaly k důležitým bodům v boji o záchranu a vítězství 6:3.

V zápase jste měli roli favorita a nakonec i podle očekávání zvítězili…
Do utkání jsme ale vstoupili špatně, naštěstí jsme vývoj utkání dokázali otočit v náš prospěch. Pak jsme si z toho sice udělali drama, nakonec jsme ale zápas dotáhli do vítězného konce.

Most se ve třetí třetině začal dotahovat, nezačali jste se bát za stavu 5:3 o výsledek?
Nevím, jestli jsme si začali myslet, že už máme vyhráno, ale Most najednou vstřelil dvě branky a vrátil se zpět do zápasu. Nakonec jsme je zlomili gólem na 6:3. Ale tohle si nesmíme dovolit, protože jiný soupeř by třeba ještě dokázal vyrovnat.

Most jste zdolal hattrickem. Kdy jste naposledy vstřelil tři branky za zápas?
Naposledy jsem vstřelil hattrick před třemi týdny a zrovna rovněž proti Mostu (smích). Ale nemyslím si, že bych měl nějakou střeleckou formu. Proti Mostu se mi hraje dobře. Hráli jsme také doma a tehdy jim chytal brankář Horák.

Označil byste se za takového kata Mostu?
Kat Mostu? To si nemyslím (smích). Hlavní je, že jsme v obou případech vyhráli.

I přes výhru máte před barážovou pozicí, kterou aktuálně drží Beroun pouze šestibodový náskok…
Beroun docela překvapuje, zatím v play-out vyhrál všechny tři zápasy. Máme na něj náskok šesti bodů, což není nějak hodně, takže musíme být ostražití.

Je pro vás baráž strašákem?
Baráž je strašákem pro každý tým v play-out. Základem je vyhrávat domácí zápasy. My jsme bohužel ten první s Berounem ztratili. Teď máme doma Šumperk a víme, že musíme vyhrát.

Po nečekané porážce doma s Berounem jste uspěli v Budějovicích. Co se stalo?
V Budějovicích jsme dobře bránili. Domácí sice měli tlak, ale do nějakých velkých šancí jsme je nepouštěli. Dali jsme dva góly, třetí při power-play. Měli jsme i trochu štěstí.

FOTO: Miroslav Rosendorf
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže