Už jen pět kol zbývá do konce základní části a po Mladé Boleslavi čeká na Lvy další těžká prověrka. V rámci 48. kola 1. ligy ČR se do ústecké Zlatopramen Areny chystá Olomouc. Ta je sice v tabulce na druhém místě, ale v současné době se potýká s velkou marodkou a Slovan bude mít navíc výhodu domácího prostředí. Povede se Ústí poprvé v letošní sezoně zdolat Moru? Přijďte se podívat ve středu 5. února v 18:00 do Zlatopramen Areny.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústečtí Lvi vs. HC Olomouc

Údaje před
48. kolem

Porovnání
v 1. – 47. kole
15-4-3-25
celková bilance
31-1-3-12
10.
postavení v tabulce
2.
129:142
skóre
156:78
56
získané body
98
Jaroslav Roubík (17+18) – 35 b.
nejproduktivnější hráč
Denis Kindl (15+29) – 44 b.
Jaroslav Roubík - 17
nejlepší střelec
Jan Knotek - 16
Zbyněk Sklenička - 23
nejvíce asistencí
Denis Kindl - 29
587 trestné minuty 696
Zbyněk Sklenička - 79 TM
nejtrestanější hráč
Richard Diviš - 82 TM
Michael Petrásek - 92,50 %;
Jan Dlouhý - 90,75 %;
Zdeněk Orct - 90,45 %
úspěšnost brankářů Tomáš Halász - 94,67 %;
Tomáš Vošvrda - 94,07 %
Michael Petrásek - 2,73;
Jan Dlouhý - 3,31;
Zdeněk Orct - 3,71
průměr inkasovaných branek Tomáš Halász – 1,52;
Tomáš Vošvrda – 1,70
2,70
průměr vstřelených branek
3,31
30,63
průměr střel na branku
35,57
28 góly v přesilovkách 43
16,87 % využití přesilovek 21,83 %
0 góly v oslabení 5

Olomouc pod lupou

Poslední zápasy Olomouce

  • Olomouc - Litoměřice
    6:0
  • Beroun - Olomouc 0:4
  • Olomouc - Jihlava 0:2
  • Benátky - Olomouc 4:0
  • Olomouc - Most 3:2sn

Celek z Hané hájí v tabulce druhou pozici a na svém kontě má 98 bodů. Na záda mu ale dýchá Dukla Jihlava, která na Kohouty ztrácí pouhých pět bodů, což znamená, že by se v posledních pěti utkáních základní části mohla Olomouc propadnout na třetí příčku. Mora v současné době nemá zrovna šťastné období, neboť má spoustu hráčů na marodce a v posledních zápasech se musela spoléhat pouze na tři formace. Hanáci kvůli tomu prožili v posledních třech utkáních velké problémy. Nejdříve doma podlehli právě Dukle, která je v tabulce na třetím místě. Pak olomoučtí hokejisté překvapivě nezvládli ani klání v Benátkách nad Jizerou a nakonec v posledním zápase potrápil Moru na jejím vlastním ledě Most. Z tohoto utkání vzešli ale nakonec vítězně domácí, kteří udolali Severočechy po samostatných nájezdech. Do sestavy se už ale vrátili Ondřej Švaňhal a také Tomáš Houdek.

Kádr Kohoutů

Nejproduktivnějším hráčem Olomouce je Denis Kindl, který v letošním ročníku zaznamenal 44 kanadských bodů. Není divu, když nasbíral už 29 asistencí, s nimiž je zároveň i nejlepším nahrávačem Mory a suverénně vede tabulku produktivity svého týmu.

O devět kanadských bodů méně, tedy 35, vlastní jeho spoluhráč Jan Knotek. Ten se letos trefil do sítě soupeře už šestnáctkrát, což ho staví do role nejlepšího střelce Kohoutů.

Obranné řady Ústeckých Lvů se však budou muset zaměřit i na Radima Kucharczyka. Odchovanec Vsetína se zkušenostmi z extraligy má na svém kontě 34 kanadských bodů, z nichž 11 získal za góly a 23 za asistence.

Naopak ani žlutomodrá ofenziva to nebude mít lehké, Olomouc se totiž může pyšnit dvěma gólmany z elitní pětice 1. ligy. Tomáš Halász vede brankářské statistiky soutěže, o čemž nemůže být pochyb, neboť ve 24 utkáních dokázal osmkrát vychytat čisté konto a průměr obdržených branek na zápas činí 1,52. Ve svatyni Mory se s Halászem střídá Tomáš Vošvrda, který TOP 5 nejlepších gólmanů ligy uzavírá. Barvy svého celku hájil v letošní sezoně pětedvacetkrát a třikrát se mu to povedlo zvládnout bez jediného inkasovaného gólu.

Poslední vzájemné střetnutí

Olomouc se s Ústím naposledy setkala těsně před vánočními svátky na Hané. Slovan zde nezvládl především první třetinu, v níž obdržel hned čtyři branky. Na začátku druhé dvacetiminutovky se povedlo snížit Danielu Boháčovi na 1:4, jenže o pár minut později navýšili Kohouti svůj náskok na 5:1. Lvi v poslední periodě už sice nedovolili domácím skórovat, ale sami přidali už jen jednu branku a tři body tak zůstaly na Moravě.

47. kolo z pohledu obou celků

  • BK Mladá Boleslav – HC Slovan Ústečtí Lvi 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 28. Starý (Lenc, Protivný), 29. Jarůšek (Němeček, Nouza), 37. Loskot (Musil, Ovčačík), 50. Starý (Pojkar, Lenc), 52. Demel (Toman, Marek) – 12. Roubík (Rod, Tůma).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek - Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, T. Procházka, Vaněk - V. Meidl, Alinč, P. Přeučil - D. Tůma, Roubík, Rod - Kuchynka, M. Hanzl, Pořický - Dostálek, Videlka, Bačák.
  • HC Olomouc - HC Most 3:2 SN (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 15. Marosz (Švaňhal, Kindl), 26. Selingr (Jaroměřský), rozh. náj. Selingr – 8. Smolka (Hora), 10. Tauš (Bojer, Strejček).
    Sestava HC Olomouc: Halász – Houdek, Jaroměřský, Cartelli, Staněk, Kadela, Škůrek, Drtil – Kucharczyk (C), Herman, Selingr – Diviš, Knotek, Vodný – Marosz, Kindl, Švaňhal – Jergl, Králík, Lehečka.

Autor fotografie: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže