Ú s t í n/L. - S velkým odhodláním, ale i respektem burcuje tým v závěru základní části hlavní kouč ústeckého souboru Milan Skrbek. Lodivod žlutomodrých ještě nevzdává boj o play-off, více se ale zaměřuje na spodek tabulky, kde se o vyhnutí baráži strhne ještě velký boj. „České Budějovice se vrací do hry, Kadaň také tolik bodů neztrácí. Musíme být ostražití,“ říká trenér v rozhovoru pro klubový web.

Do konce základní části již nezbývá mnoho zápasů. Hrajete ještě o postup do play-off?
Opravdu se musíme dívat v tabulce spíše pod sebe a být pokorní. Sice na play-off stále šanci máme, ale musíme být zodpovědní a hlídat si soupeře pod námi, protože spodek tabulky je velmi vyrovnaný.

Na osmém místě se nyní pohybují Benátky. Jsou největším favoritem na zisk postupového místa?
Benátky nyní prokazují velkou formu a osamostatnily se na osmém místě. I přes porážku 2:5 jsme tam ale herně celkem obstáli. Jednalo se o vyrovnaný zápas. Bohužel jsme tam nezachytili začátek a v poslední době se nám stává, že se dokážeme vrátit zpět do zápasu, soupeř nám ale znovu odskočí a vedení si už pohlídá. Benátky mají mladý kádr, hrají s nadšením a nyní se jim daří.

V diskuzi s fanoušky jste žehral také na fakt rozsáhlé marodky. Jak je složité skládat sestavu v posledních dnech?
Potýkáme se s marodkou, zraněný je Alinč s Baránkem, absentovat budou i další hráči. Do zápasu s Havířovem se nám nebude skládat sestava lehce.

Čím si vysvětlujete nevyrovnané výkony týmu. V Jihlavě jste například prohráli vysoko 3:9, doma jste ji ale dvakrát dokázali porazit?
Naše výkony jsou jak na houpačce. Nevím, čím to je. Jednou vyhrajeme, pak hned prohrajeme… Potřebovali bychom uhrát nějakou šňůru vítězných zápasů, což se nedaří. Také nás mrzí, že soupeři dokáží využít každou naši chybu, zatímco my je nejsme schopni potrestat.

V posledních zápasech bodují i České Budějovice. Ani třináctá Kadaň neztrácí tak velké manko. Bojíte se případné baráže?
Tabulka je skutečně vyrovnaná. Už odepsané České Budějovice se vrací do boje o záchranu, třináctá Kadaň nemá také velkou ztrátu. I proto nás mrzí nedávná porážka v Berouně. To byla chyba a my nyní musíme zapracovat na tom, abychom body získali jinde.

FOTO: Michaela Odložilová
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže