Ú s t í n/L. - Předseda představenstva Ing. Josef Vejlupek, manažer Vladimír Evan či marketingový šéf Jan Kloboček čelili dotazům ústeckých fanoušků v rámci druhého setkání vedení ústeckého klubu s příznivci žlutomodrých barev.

Hlavní pilíř: dohrát sezónu

Nejožehavějším tématem byla ekonomická situace klubu, která ústecké příznivce zajímala nejvíce. Fanoušci se proto dotazovali předsedy představenstva Vejlupka a manažera Evana. Na sportovní témata pak odpovídali hokejisté Černý s Vávrou a hlavní trenér Skrbek.

Velmi živě a otevřeně komentoval situaci ekonomické kondice Josef Vejlupek. „Hráči mají s výplatami jednoměsíční zpoždění, Janu Alinčovi pak dlužíme výplaty dvě. Jinak se situace zmobilizovala a nejsme na tom o tolik hůře než ostatní kluby, ve kterých chodí výplaty rovněž se zpožděním,“ vysvětloval předseda představenstva Ústeckých Lvů.

„Sezónu rozhodně dohrajeme, to je hlavní pilíř, na kterém stavíme. Samozřejmě nám situace není lhostejná a chápeme, že pro hráče zpožďování výplat může být nepříjemné. Je jasné, že každý z hráčů má další závazky, rodiny a své starosti,“ pokračoval Vejlupek.

Fanoušky zajímala i situace, jestli zpoždění výplat má vliv na výkony hráčů při zápasech. „Když jdeme na led, zajímá nás jen hokej. Nevěřím, že by někdo chtěl hrát úmyslně špatně. Každý si vytváří svůj kariérní profil a chce hrát co nejlépe,“ tvrdil elitní obránce Lvů Kamil Černý. Manažer Vladimír Evan přikyvoval. „Každý hráč hraje sám za sebe třeba o svoje další angažmá. Utkání sledují trenéři, manažeři a agenti dalších týmů, takže hráči by byli proti sobě, kdyby úmyslně hráli špatně.“

I přes problémy má Slovan na víc

Vejlupek pak žehral na fakt, že Ústečtí Lvi i přes nastalé starosti mají na vyšší postavení v tabulce. „Známe klub, kdy platy jeho nejlepších hráčů zdaleka nedosahují některých hráčských platů v našem mužstvu a přesto se v tabulce pohybuje stále v první trojce“, všiml si ústecký šéf. Vejlupka pak mrzela kritika z posledních měsíců na jeho adresu. „Nové vedení klubu je ochotno mluvit otevřeně. Děláme „kotle“ s fanoušky, poskytujeme rozhovory, chodíme na online rozhovory. Podmínky nemáme ideální, musíme dodržovat některé dříve podepsané smlouvy a klub si těžko zvyká na skromnější život. V minulosti se hospodařilo tak, jako bychom stále hráli extraligovou soutěž a měli sedmdesátimilionový rozpočet. Teď máme poněkud nevděčnou roli, když hledáme v rozpočtu všechny zbytečné výdaje.“ dodal.

Svůj postřeh přidal i manažer Vladimír Evan. „Ve funkci jsem teprve dva měsíce, takže se rozkoukávám. Probíráme staré kontrakty a situaci řešíme. Práce máme hodně. V minulosti se holt investovalo více, než bylo zdrávo, a proto jsme nyní v takové situaci, v jaké jsme. Po sestupu z extraligy v roce 2008 začaly s penězi problémy a v posledních sezónách se jelo nad plán,“ upozornil.

Vejlupek přidal další názor do diskuze. „Jsme rádi že nejen naši mládež, ale i prvoligový hokej podporuje naše město. Samozřejmě máme představu, že by podpora mohla být vyšší, ale to si asi myslí v jiných sportech taky. Jen můžeme tiše závidět, jakou podporu dostal hokej např. v Pardubicích či v Hradci Králové. Město však nemůže být jediným spasitelem, musíme hledat nové sponzory,“ podíval se na chvíli do extraligy ústecký boss.

Klobouček: Potřebujeme více diváků na tribunách

V debatě s fanoušky se ke slovu dostal i Jan Klobouček, který litoval nižších návštěv v letošní sezóně oproti předchozím ročníkům. „I přes různé marketingové akce nejsou návštěvy dobré, pernamentkáři mají různé výhody, spolupracujeme i s basketbalisty a pořád to není ono,“ všiml si. Sám svůj návrat na led nepředpokládá. „Jednou jsem skončil a vracet se nebudu, nechci to klukům kazit,“ přidal s úsměvem bývalý ústecký kapitán.

Klobouček se vyjádřil i k nedávnému odchodu kanonýra Boháče do Českých Budějovic. "Víme o tom, že s Budějovicemi budeme hrát ještě těžké zápasy v závěru sezóny. Nad tím ale nemůžeme přemýšlet. Přišla nabídka a my i hráč ji akceptovali," pokrčil rameny bývalý obránce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže