Ústí nad Labem - Stejně jako v základní části loňské sezóny, tak i v aktuálním soutěžním ročníku, se potvrdilo pravidlo, že mistrovská klání mezi Ústeckými Lvy a Duklou Jihlava, respektive mezi Duklou Jihlava a Ústeckými Lvy, rozhoduje domácí prostředí. Při posledním měření sil zvítězili ve Zlatopramen Areně hokejisté Slovanu 4:3. David Tůma si v sobotu do statistik připsal plusový bod za pozitivní účast na ledě při vstřelené brance.

V zápase 43. kola I. hokejové ligy ČR zdolal ústecký tým pod vedením Milana Skrbka a Tomáše Mareše jihlavskou Duklu 4:3. „Pro nás se jedná určitě o hodně cenné vítězství. Hráli jsme proti třetímu týmu tabulky a o to více nás to nabudilo. Jihlava je bruslivé mužstvo, snaží se hrát hodně kombinačně. Nevím, jestli nám to vyhovuje, když jsme v Jihlavě prohráli 3:9 z našeho pohledu. Do domácího utkání jsme šli ale s tím, že se soupeře nebudeme bát a že si utkání užijeme. Hráli jsme hodně aktivně, vytvořili jsme si spoustu šancí. První třetinu jsme až na závěr, kdy jsme inkasovali, kontrolovali. Ve druhé části jsme přidali další dva góly, ve třetí jsme se po obdržení dvou branek strachovali o výsledek. Jihlavu snížení na rozdíl jednoho gólu nakoplo, nám se hrálo hůře. Soustředili jsme se na to, abychom výhru ubránili, naštěstí se nám to povedlo. Za stavu 4:3 nám trenér říkal, abychom zbytečně nebláznili a hráli dobře zezadu. Za tři body jsme rádi, po zbytečné ztrátě v Berouně jsme je potřebovali,“ cenil si vítězství David Tůma, jenž v aktuálním soutěžním ročníku nasbíral během devětatřiceti zápasů dvacet jeden kanadský bod (9+12).

„Nemyslím si, že by mi to s příchodem nového roku nějak šlo. Nejde mi to tak, jak bych si představoval. Chtělo by to zlepšit produktivitu, i proti Jihlavě jsem měl slibné příležitosti. Nepamatuji si, že bych si dal na Nový rok předsevzetí, že bych byl dřevěný (smích),“ bral s nadhledem trápení v tomto kalendářním roce levý křídelní útočník druhé formace.

„Jaroslav Roubík i Tomáš Rod jsou velmi zkušení hráči a spolupráce s nimi mi vyhovuje. Nejsme v současnosti produktivní tak, jak bychom chtěli. Věřím ale, že nám to začne padat,“ pochvaloval si dvaadvacetiletý forvard spoluhráče z ofenzivy.

Po třiačtyřiceti kolech obsazují Lvi v tabulce devátou příčku, na osmou pozici zajišťující play-off ztrácí Slovan tři body. „Sledujeme osmé místo, ale dívat se musíme i pod sebe, strašák baráže není daleko. Když bychom dvakrát prohráli a celky ze spodku tabulky dvakrát vyhrály, bodový rozdíl bude velmi těsný,“ je si vědom rodák ze sousedního Děčína.

Právě s osmým mužstvem tabulky, s Benátkami nad Jizerou, změří Ústí nad Labem síly v pondělí. Ve hře bude "šest" bodů, Středočeši jsou aktuálně ve výborné formě, když skóre z posledních dvou duelů činí hrozivých 17:2. „Hrát musíme především poctivě zezadu a chytit úvod utkání. Musíme být agresivní v útoku, vytvářet si šance a nedělat zbytečné chyby. Bylo by dobré vstřelit první gól, abychom se dali do klidu. Nesmíme být hodně vylučovaní, oslabení bere hodně sil a točí se poté méně hráčů a zbytek sedí. Navíc v Benátkách nad Jizerou, kde je zima, není dobré mrznout. Jejich útok budí respekt, budou si v ofenzivě hodně věřit. My musíme čekat na chyby, uvidíme, jakou taktiku nám trenéři naordinují,“ pokračoval odchovanec ústeckého hokeje, který se závěrem zmínil, na co se právě tým zaměřuje na trénincích.

„Trénujeme především obranné pásmo, které nám příliš nejde. Zkoušíme i přesilovky a oslabení, ale prioritní je hra v obranné třetině,“ uzavřel David Tůma.

Autor fotografie: Miroslav Rosendorf.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže