Ú s t í n/L. - Kamil Černý se jako obránce v posledních zápasech poměrně solidně rozstřílel, v zápasech v Kadani a Litoměřicích zaznamenal hned tři branky. V posledním derby s Litoměřicemi Slovan neuspěl, i tak ale nadále může uvažovat nad postupem do play-off. „Spíše si ale hlídáme pozice pod námi,“ kontruje spolehlivý bek.

I přes porážku s Litoměřicemi jste zůstali v tabulce na osmém místě, takže nadále můžete bojovat o play-off…
Spíš koukáme pod sebe. Na sedmém místě má Třebíč už velký náskok a bojuje se už pouze o poslední postupové osmé místo. Spodek tabulky je navíc dost našlapaný, takže i celky zespodu se na nás mohou dotáhnout.

Je letošní sezóna skutečně jiná? V minulosti jste měli jistotu play-off v podstatě už před sezónou, letos to bude tuhý boj…
Je to změna, ale věděli jsme už od začátku sezóny, že letos to bude jiné. Bojujeme o osmičku, a když to nevyjde, tak se chceme alespoň vyhnout poslední dvojici, která půjde do baráže. Je samozřejmě lepší vyhrávat, ale počítali jsme s tím, že letos na špici hrát nebudeme.

Sám osobně jste se na obránce docela rozstřílel. V posledních dvou zápasech jste zaznamenal tři branky…
V Kadani jsem za gól byl rád, protože nám pomohl. Proti Litoměřicím moje trefa nakonec nic neřešila. Nemyslím si, že bych byl nějaký střelec, holt to tam spadlo. Nepovažuji se za ofenzivního beka, ale když je šance, tak se ukazuji i v útoku.

Před sezónou z týmu odešla řada zkušených hráčů, jejichž místa zalepili nováčci. Je to ve hře znát?
Všechny týmy mají mladé hráče, takže jenom o tom to není. Sice, když nějaký tým má ve svém středu zkušené hráče, tak je to znát. Takových týmů v první lize ale moc není.

Kdybyste proklouzli do play-off, z osmého místa byste se nejspíše střetli s Mladou Boleslaví. Byli by Středočeši dostatečnou motivací?
Máme hlavně motivaci se vyhnout skupině play-out. Kdybychom postoupili do play-off, nejspíše bychom se střetli s Mladou Boleslaví, což by byla výzva. Ale o to tolik nejde.

V posledních týdnech se spekulovalo, jak to s ústeckým hokejem vůbec dopadne, sezónu ale tým dohraje. Uklidnilo vás to?
Jako hráči s tím nic neuděláme. My hrajeme na ledě a tyto věci jsou záležitostí vedení. Kdyby se tým rozpadl, tak by se každý musel nějak zařídit. Přestupní termín je 31. ledna, takže by se to dalo nějak vyřešit. Ale věřili jsme, že se situaci uklidní a vyřeší, což se také povedlo.

FOTO: hcusti.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže