Ú s t í n/L. - V rámci zápasů 37. kola I. hokejové ligy pojedou Lvi do Havlíčkova Brodu, kde se v pondělí 6. ledna postaví domácím Rebelům. V posledním vzájemném zápase vyhrál Brod. Svěřence Milana Skrbka a Tomáše Mareše rozhodně nečeká snadný zápas. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Utkání můžete sledovat v on-line přenosu.

Tváří v tvář: HC Rebel Havlíčkův Brod vs. HC Slovan Ústečtí Lvi

Údaje před
37. kolem

Porovnání
v 1. - 36. kole
21-2-1-12
celková bilance
11-4-2-119
4.
postavení v tabulce
10.
107:90
skóre
96:107
68
získané body
43
Petr Polodna (9+26) - 35 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (15+12) - 27 b.
Lukáš Havel - 21
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 15
Petr Polodna - 26
nejvíce asistencí
Zbyněk Sklenička - 18
484 trestné minuty 473
Lukáš Havel; 54 TM
nejtrestanější hráč
Zbyněk Sklenička; 65 TM
Ondřej Kacetl – 95,14 %;
Filip Šindelář – 92,63 %;
Daniel Dolejš – 92,45 % ;
Petr Opršal – 91,11 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek – 92, 98 %;
Zdeněk Orct – 90,45 %;
Jan Dlouhý – 90,45 %
Ondřej Kacetl – 95,14 %;
Filip Šindelář – 92,63 %;
Daniel Dolejš – 92,45 % ;
Petr Opršal – 91,11 %
průměr inkasovaných branek Michael Petrásek – 2, 40;
Zdeněk Orct - 3,71;
Jan Dlouhý - 3,33
18 góly v přesilovkách 22
12,59% využití přesilovek 16,15 %
3 góly v oslabení 0
30
průměr střel na branku
30
84,72 % ubráněná oslabení 83,03 %

Poslední zápasy Havlíčkova Brodu

  • LTM - Havl. Brod 5:3
  • Havl. Brod - BER 9:2
  • JIH - Havl. Brod 2:1
  • Havl. Brod - BEN 2:1 SN
  • MOS - Havl. Brod 0:2

Havlíčkův Brod ve druhé půlce soutěže

Ve druhé polovině I. hokejové ligy bylo odehráno zatím jedenáct zápasů. Hokejisté Havlíčkova Brodu se pohybují na pomyslné sinusoidě. Jeden zápas vyhrají, druhý prohrají. Rebelové vyhráli v Českých Budějovicích, v dalším kole utrpěli debakl od Havířova 4:9. Ve 29. kole přehráli v prodloužení Třebíč, ale body ztratili v Šumperku, kde padli 2:4. Tento trend víceméně platí v odehraných zápasech druhé poloviny základní části. Z možných 33 bodů jich vybojovali 19. Nejvyšší výhru zaznamenal Brod v domácím prostředí, kde zcela jednoznačně přehrál Beroun. Fanoušci si žádali vstřelení deseti branek, jejich oblíbenci stihli skórovat „jen“ devětkrát. Rebelové poslední dva zápasy vyhráli (2:1 po samostatných nájezdech nad Benátkami a 2:0 v Mostě), a tak budou chtít vyhrát i nad Ústím, ale Severočeši jim jistě nedají ani kousek ledu bez boje.

Kádr Rebelů

V brance se pravidelně střídají Ondřej Kacetl a Daniel Dolejš. Prvně jmenovaný je aktuálně třetím nejlepším brankářem I. hokejové ligy, jeho kolega uzavírá desítku. Lepší statistiky a o jeden odchytaný zápas více má Kacetl, který stlačil průměr inkasovaných branek na zápas pod dvě, což je za někdy nekompaktní obranou Rebelů výborný výsledek. Oba maskovaní muži vychytali dvě čistá konta. Mezi tři tyče se také postavil v devíti zápasech Filip Šindelář a o pět zápasů méně má odehráno Petr Opršal. Obranné řady mužstva táhnou zejména tři beci. Nejlepším je exústecký Tomáš Kolafa se třinácti kladnými body. Ve statistice pravdy je jen o bod horší Karol Korím. Trio uzavírá s deseti body Tomáš Semrád. Mezi útočníky je nejproduktivnějším Petr Polodna, který vstřelil devět branek a na dvacet šest přihrál. Na záda mu hlasitě dýchá Lukáš Havel, ten skóroval jednadvacetkrát a přidal třináct asistencí. Dalším v pořadí produktivity je bývalý hráč Jihlavy Roman Maliník. Havlíčkův Brod je spíše útočně laděné mužstvo, ústecká obrana bude muset být v pozoru.

Poslední vzájemné střetnutí

V rámci 24. kola se tito soupeři utkali ve Zlatopramen Areně na severu Čech. Hostující Rebel od svého postupu do I. ligy v Ústí nad Labem nevyhrál, a tak to zkusil na třináctý pokus změnit. Celé utkání rozhodla první třetina. Lvi šli rychle do vedení díky brance Václava Meidla, který překonal Šindeláře už ve třetí minutě. Brod vyrovnal z přečíslení dva na jednoho. Roman Maliník mohl sám střílet, ale raději úlohu střelce přenechal Davidu Dvořáčkovi. Ten měl snadnou úlohu. Tři minuty před první sirénou hosté otočili vývoj zápasu, když se střelou z mezikruží prosadil Radek Číp a Brod vedl 2:1. Slovan se ve zbytku zápasu snažil vyrovnat, ale vždy narazil na výborně chytajícího Šindeláře. Tým z Vysočiny tedy poprvé v Ústí vyhrál.

35. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústečtí Lvi – ČEZ Motor České Budějovice 2:1 SN (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 54. Loskot (Vobořil, Tůma), rozhodující nájezd Hanzl – 38. Ondřej (Rob, Šachl).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, K. Černý, Vobořil, Vl. Brož, Smetana, do 40. Vaněk – do 40. P. Přeučil, Alinč, Roubík – Loskot, Rod, D. Tůma – Baránek, M. Hanzl, Vávra – do 40. Dostálek, do 40. Videlka, Pořický. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

  • HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 10. Milfait (Ondráček, Berger), 35. Havel (Polodna, Kolafa).
    Sestava HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Drtina, Kolafa, Vágner, Plášil, Korím, Semrád, Zítka, Novotný – Číp, Polodna, Havel – Milfait, Ondráček, Berger – Maliník, Stach, Tomi – Stehlík, Štěpánek, Kozlík.

Autor TOP fotky: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže