Ústí nad Labem - Martin Hanzl se při sobotním měření sil s mužstvem ČEZ Motor České Budějovice zasloužil o výhru Slovanu po samostatných nájezdech. Ústecký odchovanec se nemýlil v šesté a ani následné sedmé rozhodující sérii, a tak to byli právě žlutomodří, kteří ze souboje dvou někdejších extraligových celků vzešli vítězně.

Zápas 36. kola I. hokejové ligy ČR mezi Slovanem Ústeckými Lvy a Motorem Českými Budějovicemi vyzněl lépe pro prvně zmiňovaný celek, který svého soka přelstil poměrem 2:1 po samostatných nájezdech. „Výhra nás stála hodně sil. Hráli jsme utkání po dlouhé době a bylo těžké se do zápasového tempa dostat. Ze začátku hrála obě mužstva opatrně, poté se týmy rozehrály. Také díky českobudějovickým fanouškům byla výborná atmosféra, celkově výborný zápas,“ komentoval zisk dvou bodů Martin Hanzl, jenž dokonal obrat skóre a zajistil Severočechům do prvoligové tabulky důležitý druhý prémiový bod. Ústecká osmadevadesátka slavila gól v šesté a následně i sedmé sérii samostatných nájezdů.

„Chtěli jsme do nového roku vstoupit vítězně a dali jsme do toho všechno. Za nepříznivého stavu 0:1 jsme se začali více hecovat a řekli jsme si, že nic nevzdáme. Podařilo se nám vyrovnat a následně výhru ukopat v nájezdech. U prvního nájezdu jsem věděl, co provedu, trénoval jsem to na tréninku. U rozhodujícího jsem vařil z vody a čekal na pohyb brankáře. Zahlédl jsem, že se chystá puk vypichovat, proto jsem zkusil podélně vystřelit. Naštěstí to tam spadlo a slavili jsme doma výhru,“ pokračoval nájezdový hrdina, jehož bratrovi Robinovi se také většinou při penaltách dařilo.

„Asi to máme v rodině. Nájezdy spolu netrénujeme, protože na to není čas. Pouze se o nich bavíme, rozebíráme je a pogratulujeme si. Robin je v nájezdech lepší, v sezóně jich proměnil mnohem více a má výbornou bilanci. Možná ho jednou doženu (smích). Hráče určené na nájezdy máme, trenéři měli vytipované tři. Poté vše zbylo na mě, neváhal jsem a zhostil jsem se toho,“ dodal exekutor.

„V nájezdech hraje roli úplně vše, každý má svoje finty, které se snaží dělat, dokud vychází. Já osobně mám jednu hlavní verzi, poté je to o náhodě. Robin jezdí hodně do bekhendu, který má jistější. U mě je to naopak forhend. Je to také o psychice, i když já byl proti Českým Budějovicím v klidu. Svého bratra beru jako velký vzor a rád bych si s ním někdy zahrál, i když nevím, jestli v jedné formaci, protože jsme oba centři. Je to ale jeden z mých snů, klidně bych se obětoval a šel na křídlo. Pokud mám čas, jezdím na většinu zápasů Litvínova. Je hodně silný na puku, to mně zatím chybí. Na tom se však dá pracovat,“ zaměřil se na loterii zvanou samostatné nájezdy dvacetiletý forvard, jenž v sobotu nastoupil na centru po boku Martina Baránka a Tomáše Vávry.

„V pondělí jedeme na led Havlíčkova Brodu, kde bude důležité výhru z domácího kluziště potvrdit. Během pěti dnů tři duely, to je ostrý start po čtrnácti dnech bez mistrovského utkání. My ale dobře potrénovali a v zápasech to musíme prokázat. O vánoční pauze jsme se zaměřili na kondici, bruslení a v posledních dnech na různé kombinace a přečíslení. Velká škoda je pro nás odchod Daniela Boháče, byl to jeden z mála hráčů, co měl velké zkušenosti. Bude nám chybět, můžu mu popřát, ať se mu v novém působišti daří,“ zmínil se o odchodu pokladníka "A" týmu odchovanec ústeckého hokeje.

Na postupovou osmou příčku do play-off ztrácí Lvi po šestatřiceti odehraných kolech pouhé dva body. „Říkám za celou kabinu, že jsme schopní urvat play-off a máme na to. Příchod Milana Skrbka nám dodal nový impuls. Zvedlo se to tím, že podáváme lepší výkony a hraje se hodně do obrany. Milan Skrbek nás nabádá více bránit. Tím, že vyžaduje dobrou defenzivu, je hodně známý,“ komentoval závěrem změnu na trenérském postu Martin Hanzl.

Autor fotografie: Petr Kraus

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže