Již od 22. prosince trvá hokejová pauza v 1. lize. Ústečtí Lvi ale trénují i tak, takže salát, řízek a cukroví jistě hned vypotili na ledové ploše i mimo ni. My jsme po Vánocích vyzpovídali žlutomodrého útočníka Martina Baránka, který se nám svěřil, jak trávil Vánoce nebo třeba jak vnímá vánoční pauzu.

Hráči tolik volna nemají, neboť trenéři jim pro udržení fyzičky naordinovali tréninky na suchu i na ledě. „Pauza je pro tým velmi důležitá, protože se dost trénuje a my se musíme připravit na druhou polovinu sezony. Tréninky máme dvakrát denně na ledě, ale také chodíme do posilovny,“ vysvětlujete mladý útočník Slovanu. Dřina, dřina a zase jen dřina – i tak by se daly popsat svátky ústeckých hokejistů. „Máme toho dost, ale musíme to vydržet. Určitě to pak zúročíme v důležitých zápasech sezony,“ ví Baránek.

A v čem se musí lví smečka na trénincích ještě zlepšovat? „Pořád se v něčem zlepšujeme, ale musíme na sobě stále pracovat. Učit se budeme neustále,“ konstatuje ústecká jedenasedmdesátka. Slovan končí rok 2013 na desátém místě tabulky 1. ligy se čtyřiceti jedna body. „Určitě jsme čekali, že budeme v tabulce na vyšších příčkách, ale nedařilo se nám. Myslím si, že se to po Novém roce zlepší a že do toho dalšího roku vykročíme pravou nohou,“ doufá v lepší zítřky dvaadvacetiletý Martin.

Štědrý den tráví většina lidí v teple domova a stejně tak i Martin Baránek. „Na Vánoce jsem byl doma s přítelkyní a další dny jsem trávil na zimním stadionu,“ popisuje své sváteční dny ústecký forvard, který se dokonce i pochlubil, co na něj čekalo pod stromečkem. „Dostal jsem nějaké věci na hokej, jako například termoprádlo a pak také elektroniku, takže s dárky jsem byl velice spokojen.“

Je známo, že na Vánoce se jí, ale také přibírá. A jak je na tom s jídlem Martin? „Trenér nám sice žádnou dietu nenařídil, ale cukroví a salátu jsem se vyhýbal obloukem,“ přiznává. I tak ale dodává:„Budu si muset asi dát novoroční předsevzetí, abych zhubl, ale ještě jsem nikdy žádné předsevzetí nedodržel.“

Druhá nejvyšší soutěž se v České republice sice nehraje, zato mladí reprezentanti do 20 let právě absolvují mistrovství světa ve švédském Malmö. „Šampionát sleduji. Viděl jsem ten zápas, kdy hráli naši s Kanadou. Vyhráli sice až na nájezdy, ale přece se vítězství počítá. Zasloužili si vyhrát,“ poznamenal Baránek nakonec.

Autor fotografie: Marek Šnajdr

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže