Ú s t í n/L. - Na sever Čech přicestoval k sehrání přátelského zápasu staršího dorostu celek HSV Hamburg Freezers. Lvíčata do zápasu vstoupila aktivně, hosté museli vždy dotahovat. Ve starším dorostu se premiérově představili dva hráči mladších Lvíčat - Jaroslav Vandas (1+0) a Petr Magasanik (0+0). Ústí nakonec vyhrálo 9:4, ale herně se dost trápilo, což v pozápasovém rozhovoru přiznal i trenér Miroslav Mach.

29. 12. 2013, 12:00 hod.

HC Slovan Ústečtí Lvi - HSV Hamburg Freezers 9:4 (2:1, 3:3, 4:0)

Branky a nahrávky: 7. Zdvořáček (Kašek, Koval), 19. Koval (Benda), 22. Kašek (Benda, Amirov), 30. Amirov (Macek, Kopta), 40. Kašek (Zdvořáček), 47. Ozom (Kopta, Rubeš), 48. Macek (Kopta, Benda), 50. Vandas (Ozom), 54. Ozom (Drha, Rubeš) – 16. Balla (Sturm), 25. Bölius (Balla), 34. Deitmer (Stambolidis), 38. Stambolidis (Deitmer). Rozhodčí: Místecký – Zítka, Fiala. Vyloučení: 3:8, navíc Deitmer (HAM) TS. Využití: 3:1. Diváci: 137. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 9:4.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Zvedělík od 30. Rychtář – Hucek, Zdvoráček, Michajličenko, Benda, Vandas, Drha – Macek, Kopta, Kašek, Koval, Rubeš, Amirov, Ozom, Magasanik.

HSV Hamburg Freezers: Franzrep, od 40. Günther – Hallimasch, Deitmer, Haffke, Kluvetasch, Khodaverdi – Sturm, Shargel, Balla, Grewe, Möbius, Stambolibis .


Komentář k zápasu

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Ve čtvrté minutě se do velké šance dostal Ozom, který brankáře nepřekonal. Skóre se přepisovalo až v čase 6:27, kdy se v přesilové hře prosadil Petr Zdvořáček. Domácí hokejisté byli v první třetině aktivnějším týmem, hosté se před Zvědělíka dostávali jen sporadicky. Jednu z mála šancí dokázali využít. Čtyři minuty před první sirénou si najel před branku Grianluca Balla, který poslal puk do tyčky, od které se dostal za brankovou čáru. Minutu a půl zbývalo z první třetiny a radovalo se Ústí. Jakub Koval se prodral až do zakončení, které zvládl. Ústí vedlo 2:1.

Vstup do třetiny se Ústí povedl. Matyáš Kašek tečoval střelu Bendy od modré. Lvíčata vedla 3:1. Domácí tým dostal výhodu trestného nájezdu. Kopta se snažil o kličku známou pod „Forsbergovou“, ale neuspěl. Vzápětí se radovali hosté. Tristan Möbius si najel před branku a překonal Zvědělíka. Domácí stále vedli o gól. Vedení o dvě branky vrátil Slovanu Famil Amirov, který parádně tečoval střelu Macka od modré. Přesilovou hru si zahráli hosté a využili ji. Felix Deitmer střelou od modré čáry překonal Rychtáře. Dvě minuty před koncem druhé třetiny Hamburk zásluhou Christose Stambolibise vyrovnal. Hostující útočník dostal hodně prostoru a překonal brankáře, který se ještě snažil situaci zachránit skokem. Půl minuty před koncem periody se znovu prosadili domácí. Druhou branku v zápase zaznamenal Matyáš Kašek, kterému přihrával Zdvořáček. Po dvou třetinách vedlo Ústí 5:4.

Začátek třetího dějství byl ovlivněn častými vyloučeními. V ústecké přesilové hře vyrazili hosté do útoku a Rychtář předvedl výborný zákrok proti střele Stambolibise. Stejný hráč se dostal znovu v oslabení do brejku, ale výsledek akce byl podobný. Domácí gólman byl úspěšnější. Šestou branku domácího týmu vstřelil Bořek Ozom. Další přesilovou hru využil pěknou střelou Marek Macek a Ústí vedlo už 7:4. Lvíčata svého soupeře přehrávala, osmou branku vstřelil od modré Jaroslav Vandas. Další puk do branky domácí doslova dovezli. Za brankou stojící Drha si všiml volného Bořka Ozoma, který více snadnějších branek v kariéře snad nevstřelil. Slovan vyhrál zcela po zásluze 9:4

Hodnocení kouče Miroslava Macha

"Utkání hodnotím špatně. Je možné, že jsme soupeře podcenili, nicméně jsme podali špatný výkon. Vyhráli jsme sice 9:4, ale herní projev týmu se mi nelíbil. Myslím si, že tato výhra týmu psychicky nepomůže. Soupeř hraje druhou nejvyšší soutěž v Německu, měli jsme ho jednoznačně přehrát. Výsledkově se to možná podařilo, ale herně rozhodně ne."
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže