Ústí nad Labem – Mladší dorostenci před startem sezóny vyhlásili jasný cíl – udržet nejvyšší soutěž. Postupem času se ukázalo, že se jedná o reálnou věc. Aby se podařila, tak všichni členové týmu musí odvádět maximální možný výkon. V některých zápasech se to podařilo, v jiných méně. Po odehraných jednadvaceti zápasech se Lvíčata drží mimo poslední sestupovou pozici.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

První ostrý start pro Ústí obstaral celek Letci Letňany. Severočeši po první třetině prohrávali 1:2. V prostředním dějství stačili vyrovnat. Po základní hrací době byl stav nerozhodný. O výhře Slovanu rozhodl v nájezdech Magasanik. Úvodní domácí zápas se žlutomodrým nepovedl. Do Zlatopramen Areny přicestovala Plzeň. Ústí bojovalo, ale na body to nestačilo, prohrálo 2:5. Severočeské derby mezi Chomutovem a Ústím, které se odehrálo v rámci třetího kola, vyhráli domácí Piráti 6:3. V posledním zápase v měsíci vyhrála Lvíčata nad Kladnem. K zisku tří bodů jim pomohla první třetina, kterou Slovan vyhrál 3:0. V září odehráli mladší dorostenci šest zápasů a získali pět bodů.

Druhý herní měsíc začalo Ústí venkovním zápasem. Na Kladně prohrálo 1:3. V domácím zápase proti Písku žlutomodří třikrát vedli (2:0, 4:2, 5:3), ani to však na bodový zisk nestačilo. Jihočeši vyhráli třetí třetinu 4:1 a radovali se z výhry 6:5. Trenér Jan Čaloun po zápase neskrýval zklamání a rozhořčení: „Soupeři jsme darovali tři body,“ pravil. Další utkání přineslo bitvu mezi Litvínovem a Ústím. Slovan zápas nezvládl a prohrál 2:11. Poslední den v říjnu se v Ústí představil Chomutov. Žlutomodří se gólově prosadit nedokázali, a tak prohráli 0:6. V říjnu odehráli mladší dorostenci šest zápasů a nezískali ani bod.

Tak, jak skončila Lvíčata říjen, tak začala listopad. Zápas v Praze se Spartou prohráli Severočeši 0:7. Gólovou nemohoucnost zlomil v dalším utkání s Karlovými Vary Bejček, který se prosadil ve 28. minutě. Ústí tento zápas dovedlo do vítězného konce, radovalo se ze zisku tří bodů a skóre 4:2. V utkání na Kladně proti PZ přišel Slovan o body tři sekundy před koncem základní hrací doby. Do té doby vyrovnaný stav zvrátil na stranu Kladna Vach. Ústí si náladu spravilo proti druhému celku z Kladna. Rytíři cestovali do Zlatopramen Areny. Domácí Slovan po dobrém výkonu vyhrál 4:2. V listopadu mladší dorostenci odehráli šest zápasů a získali šest bodů.

První prosincový den se odehrál v Ústí zápas proti Litvínovu. Slovan vedl o jednu branku, ale hostující celek dobrým pohybem a aktivním přístupem utkání otočil a vyhrál 4:2. Lvíčata cestovala do Letňan, kde se utkala s Letci. Diváci viděli gólovou přestřelku, kterou po vyrovnané první třetině rozhodla prostřední perioda. Tu domácí vyhráli 4:2 a celkově vedli 5:3. V poslední třetině sice Ústí snížilo na rozdíl jediné branky, ale Letci si náskok o dva góly vzali zpátky. Ústí se dostalo na dostřel, skóre bylo 5:6, ale víc toho nestihlo. V domácím prostředí čekal na žlutomodré celek z Plzně. Opět padlo hodně branek. Po šesti na obou stranách. Obě mužstva brala bod, hrálo se o bonusový. Ten vybojovali hosté. V posledním zápase prohrál Slovan v Chomutově. V prosince odehráli mladší dorostenci tři zápasy a vybojovali bod. V tabulce patří týmu osmé místo a na poslední PZ Kladno má náskok osmi bodů.

Autorka fotek: Michaela Odložilová.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže