Ústí n/L. - Stromeček je ozdobený, dárky zabalené, kapr a řízky obalené a salát čeká v lednici. V televizi téměř nepřetržitě běží pohádky. A pro Vás je právě zde připraven poslední vánoční rozhovor s mladým Jakubem Grinem: „Nejdůležitější je, že se sejdeme s rodinou, protože my se přes rok moc nevidíme.“

Velezkušené matadory Slovanu Daniela Boháče a Zbyňka Skleničku otázky z vánočního rozhovoru vůbec nezaskočily, Jakub však byl nesvůj už z první otázky. I když s malými nápovědami a pomocí diváků v sále, za doprovodu smíchu jsme rozhovor dovedli do zdárného konce.

„Vánoce jsou hlavně svátky klidu, ale v hokeji ten klid moc nebývá. Letos do třiadvacátého trénujeme, pak máme tři dny volna, tak jde hlavně o to, abych viděl rodinu a zase jel zpátky. Nejdůležitější je, že se sejdeme s tou rodinou, protože my se přes rok moc nevidíme, každý jsme někde, takže jsem rád, že je všechny uvidím. Oslavy nijak moc hrotit nebudeme, myslím, že si dáme jen symbolicky nějakou tu skleničku. Úklid, pečení cukroví a výzdobu nechávám na mámě s přítelkyní,“ popsal Vánoce ze svého pohledu dvaadvacetiletý Jakub.

Hlas publika…

A z kuloárů se ozvalo: „Vždyť se jmenuje Grinch a Grinch zničil Vánoce.“ Jakub to nepopřel a jen se smál, třeba tedy stál zelenému mužíkovi předlohou.


Daniel Boháč už jednou rozhovor absolvoval, i proto po něm Jakub sáhl jako po chodící nápovědě.
Jakub: „Hele Bohy, na co se nejvíc těšíš?“
Daniel: „Že tě neuvidím.“
Jakub: „Tak fajn, nejvíc se těším, že neuvidím Bohyho.“

Jak už víme, někteří dodržují všechny tradice předávané z generace na generaci, někdo se tradicím vyhýbá a volí moderní formu. Jak to však chodí u mladších ročníků: „Tak já pravidelně, jednou za rok chodím do kostela na půlnoční mši, ale to je asi všechno.“

Vzpomínám, když tehdá před léty….

I s Jakubem si uděláme exkurzi do jeho dětství. Popoháněl rodiče u štědrovečerní večeře jako Daniel Boháč? Prohledával skříň jako Zbyněk Sklenička? A jak je na tom s ponožkami pod stromečkem? „Musím říct, že Vánoce jsem měl vždycky výborné, protože rodiče se rozvedli, když mi bylo sedm let. Měl jsem vlastně dvoje Vánoce, dva Ježíšky, takže já byl vždycky spokojený. Určitě jsem byl hodně nedočkavé dítě. Nesnáším měkké dárky jako oblečení, mám rád krabice a drahé dárky, letos bych rád dostal telefon. A ponožky pod stromečkem? No to nesnáším a v rodině mají zakázané mi je dávat. Nejhezčí zážitek byl, když jsem dostal první hokejku, takovou tu drahou, z toho jsem byl úplně vyřízený, to si opravdu pamatuju do dneška,“ přiznal ústecký obránce.

Už víme, co by rád dostal Jakub, ale jaké dárky kupuje a hlavně kdy? Mohli jsme ho snad potkat ještě 23. a 24 v obchodech? „Rád dávám, to co si ostatní přejí. Samozřejmě je to omezené penězi, ale my nejsme náročná rodina. Takže se snažím splnit, co chtějí. Nákupy nechávám hlavně na přítelkyni, ale většinou to nakupujeme spolu. Letos ještě nemám všechno, ale většinu dárků naštěstí už ano.“

Já bych jed….

Bramborový salát a kapr nebo řízek je jako štědrovečerní chod zakotvené hluboko v celé společnosti. To však neznamená, že to někdo nemůže pojmout po svém. I přes svátky je třeba možné stravovat se dietně a zdravě. Spadá Jakub Grin do kategorie těchto výjimek? Vymění bramborový salát za ten zeleninový? „Samozřejmě, že všechno dodržuji a v jídle nehřeším. Neoficiálně? Já jsem takový typ, že ať sním, co sním, tak nepřiberu. Už dlouho se mi nedaří nabrat nějaké to kilo, takže v tomhle mi to nevadí. Půst vůbec nedržím, a k tomu salátu si dám radši řízek.“

Je statistiky dokázáno…..

Jak je všeobecně známo, Silvestr patří k období velkolepých oslav s velkým množstvím zkonzumovaného alkoholu a zábavní pyrotechniky. „Vzhledem k tomu, že ještě nevím, jak máme tréninky, a přítelkyně na Silvestra pracuje, tak to nebude nic velkého. Nejspíš budeme doma, nebo se půjdeme někam podívat, ale rozhodně to nebude žádná velká akce. Každý rok si dávám předsevzetí, ale abych pravdu řek, tak jsem asi žádné ještě nedodržel,“ se smíchem potvrdil předpokládaný fakt o předsevzetích hráč s patnáctkou na dresu.

Slyšte, slyšte pastuškové….

A poslouchejte pozorně, protože i talentovaný Jakub Grin Vám má co říct: „Rád bych Vám popřál všechno nejlepší do nového roku, hlavně zdraví, což jak víme, je to nejdůležitější. A prosím, mějte s námi ještě trošku trpělivosti, já vím, že se na to občas kouká těžko, ale jsme mladí a chce to čas.“

Autor fotografie: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže