Ú s t í n/L. - Již šestá výhra v řadě a potřetí za sebou bez obdržené branky za posledních čtrnáct dnů. Taková je bilance Ústeckých Lvů, mezi které již zase patří i Petr Lipina, který pobýval celý měsíc na hostování právě v Havířově. Překonat ústecké gólmany již opět začíná být nerozluštitelným rébusem, který se nepodařilo rozlousknout ani nejproduktivnějšímu Panterovi Davidu Mikšanovi.
Ještě v pondělí čekal na Petra Lipinu zápas v havířovském dresu proti Slezanu Opava a již ve středu se ve lvím trikotu pouštěl do soubojů se svými nedávnými spoluhráči z Havířova.”Co se dá dělat, takový je hokej. Po zápase s Opavou jsem hned sedl do auta a přijel jsem sem. Že jsem teď nastoupil zrovna proti Havířovu je náhoda,“ bral celou situaci profesionálně. ”Bylo to takové ospalé utkání. Chtěli jsme na ně vletět, ale přizpůsobili jsme se jejich hře. Určitě to nebylo nějak zvlášť pohledný zápas. Já jsem toho měl plné zuby. Bylo toho na mě teď docela dost, ale hlavně, že jsme vyhráli. Tři body jsou doma takže dobrý,“ byl nakonec vcelku spokojen hlavně díky bodovému zisku týmu.

Se svým působením u Panterů byl nadmíru spokojen. Zatímco ve Slovanu se Lipina díky své pozici ve čtvrté formaci dostával na led přeci jen řidčeji, Havířovští na něm stavěli hru. Během devíti utkání nasbíral osm bodů za tři branky a pět asistencí. ”Bylo to pro mě velký plus. V lednu bylo hodně zápasů a všechny jsem odehrál. Je fakt, že co jsem tady udělal za 35 zápasů, tak tam jsem dal za osm zápasů. Dalo mi to hodně. Kádry těchto týmů vůbec nejde srovnávat. Tam jsem byl v pozici, kdy jsem hrál všechno a teď si zase budu muset zvyknout na to, že tady jsou jiní hráči a budu se snažit jim dělat dobrý záda,“ uvědomuje si šířku ústeckého kádru. ”Jsou tady ty nejvyšší cíle. Je normální, že se mužstvo posiluje a je tu konkurence. Play-off bude dlouhé, takže je potřeba široký kádr. Já jsem seznámen se situací v tomto klubu. Přišel jsem sem pomoci klubu a budu čekat na svou šanci,“ je trpělivý Lipina.

”Dvě třetiny se hrál dobrý hokej. My jsme hráli takový docela bezstarostný, ale zodpovědný hokej. Myslím, že ve hře Ústí byla patrná určitá nervozita. Stav 1:0 je ošidný, nikdo neví, jestli se neujme nějaká střela a bylo by z toho třeba i drama. Pak jsme dostali tři góly po hrubých individuálních chybách, ale z nějaké případné únavy to nepramenilo,“ popisoval utkání havířovský kapitán David Mikšan. Ani ten však Sáblíka nepřekonal a ústecká gólmanská jednička si tak připsala již jedenácté čisté konto!

Havířovští zatím okupují v tabulce desáté místo. Pokud by nynější stav trval i po dvaapadesátém kole, zopakovali by Panteři desátou příčku z loňské sezóny. ”Moje osobní představy byly hrát play-off, to znamená do osmého místa. Takhle nějak jsem to viděl na začátku sezóny. Holt to nevyšlo tak doufám, že se to povede příští rok. Play-off je úplně jiná soutěž než základní část a rádi bychom si jí zahráli,“ nastiňuje nenaplněné představy havířovská opora a dodává: ”Určitě chceme skončit desátí, nechceme být níže. Svým způsobem nám současná pozice dodává klid, nemusíme hrát pod stresem z baráže.“.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže