Ú s t í n/L. - Ústecký útočník David Tůma se proti Šumperku hned dvakrát zapsal do střeleckých statistik, po utkání ale stejně jako zbytek týmu smutnil. „Za góly jsem rád, ale nakonec byly k ničemu,“ pokrčil rameny Tůma v pozápasovém komentáři.

Ústečtí Lvi chtěli navázat na vítězství z třebíčského ledu, doma proti Šumperku se jim ale příliš nevedlo a nakonec získali pouze bod za prohru 3:4 po prodloužení. „V naší situaci je bod málo,“ soudí David Tůma.

Tříbodový zisk z Třebíče napovídal zlepšení aktuální formy týmu, na vítězství jste ale proti Šumperku nenavázali…
V první třetině jsme si přitom vytvořili spoustu šancí, které jsme ale nedokázali proměnit. Šumperk tyto situace přežil, ve druhé třetině jsme naopak byli pětkrát v oslabení, což soupeře nakoplo. Prakticky jsme se porazili sami vinou neproměňování svých šancí.

Sám jste hned dvakrát skóroval, v celkovém kontextu zápasu to ale bylo málo…
Za své góly jsem rád, ale nakonec byly k ničemu.

Závěr třetí třetiny a prodloužení jste odehráli v oslabení, což asi nebylo ideální…
V závěru třetí třetiny jsme hráli v oslabení a v prodloužení jsme šli do tří. To rozhodlo. Pokud chceme uspět, nemůžeme tolik faulovat. Jeden bod je pro nás v naší situaci málo.

Šest z posledních sedmi zápasů jste prohráli o gól, to je až lehce kuriózní bilance…
Musíme začít od sebe a proměňovat šance. Samozřejmě, když tolik zápasů jako v poslední době, prohrajeme o gól, příliš nám to nepřidá.

Koukáte se v tabulce spíše výše nebo se soustředíte na poslední Most?
V tabulce musíme koukat i pod sebe, přece jen poslední Most na nás mnoho bodů neztrácí. A vršek tabulky se začíná vzdalovat. Nyní nás budou čekat zápasy, ve kterých bychom měli rozhodně bodovat.

V dalším domácím utkání vás čeká regionální derby s Kadaní, mají pro vás tyto regionální zápasy větší náboj?
Musíme se soustředit na sebe, neřešíme, jestli se jedná o derby nebo ne. Nyní je nám jedno, zda hrajeme proti Kadani nebo Šumperku.

Nedávno přišel k týmu nový kouč Milan Skrbek. K jaké hře vás nabádá?
Hrát jednoduše, všechno házet na bránu, být přímočařejší. Takový styl hry by nám měl přinést úspěch.

Nyní jste až na třináctém místě v tabulce, což není lichotivé. Ale o nic lépe na tom nejsou ani České Budějovice. Je pro vás jejich bídné umístění překvapením?
Budějovice mají silný tým, ale nedaří se jim. Trochu nás kopírují tím, že stejně jako my mají rozhodně na víc, než co nyní předvádí.

Foto: Miroslav Rosendorf
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže