Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi v rámci sedmnáctého kola první hokejové ligy porazili celek z Jihlavy. První branku utkání vstřelil již ve čtvrté minutě Ondřej Holomek, který tak zahájil úspěšné tažení ústeckého klubu. Žlutomodří si v průběhu zápasu vytvořili dvoubrankový náskok, o který ve třetí třetině přišli. Hráčům z Vysočiny se i přes závěrečnou power-play vyrovnat nepodařilo a Severočeši se radovali z výhry 3:2.

Fanoušci ještě pomalu ani nedosedli na svá místa a na informační tabuli se měnilo skóre. O první branku zápasu se postaral Ondřej Holomek, který zajistil vedení 1:0 pro domácí tým. „Na ledě byla první lajna a my jsme šli střídat. Skočil jsem tam a viděl, že Jarda Roubík má puk. Najel jsem si do středu. Viděl jsem, že se to tam otevřelo. Nevím, zda oni šli střídat či byli rozhození. Chtěl jsem puk zavézt do útočného pásma. Když jsem ale viděl, že je prostor před bránou, šel jsem do zakončení," přiblížil gólovou situaci zkušený zadák modrožlutých.

Jihlavě se sice podařilo vyrovnat, ale byli to právě hokejisté z města nad Labem, kteří přidali další dvě branky a získali tak dvoubrankový náskok. „Takový průběh utkání jsme neočekávali. Ale doufali jsme, že to tak bude. Na Jihlavu jsme se celkem hodně připravovali. Měli jsme i video rozbor hry soupeře. Udrželi jsme vedení celý zápas, takže jenom dobře," pochvaluje důsledný přístup celého týmu třiadvacetiletý obránce.

Ve druhé části ustáli hráči se lvem na prsou sérii oslabení. Celkem odehráli osm minut v početní nevýhodě. Červenooranžoví měli několik příležitostí ke srovnání stavu, přesto se ani jednou nedokázali prosadit. „Myslím si, že jsme dobře bránili. Oni vždy odehráli dvě minuty v našem obranném pásmu a pár střel měli. Ale my jsme ty hlavní střely pokryli," chválí za dobře odvedenou práci své spoluhráče Holomek.

Ve třetí třetině Dukla snížila na rozdíl jediné branky. Návštěvníci Zlatopramen Areny tak byli napjatí až do samotného závěru, protože hokejisté z Vysočiny dohrávali duel se šesti hráči v poli. „Myslím si, že jsme se vyrovnání neobávali. My jsme věděli, že hrajeme dobře, takže nebyl důvod nic měnit. To, že jsme dostali druhý gól byla spíše smůla. O to, to bylo těžší, ale myslím, že jsme to zvládli dobře. Šli jsme výhře naproti," odhaluje pocity hráč s číslem 82 na dresu.

Jihlava recept na překonání šelem nenašla a Lvi tak v základní hrací době vyhráli 3:2. A co na tento úspěch říká samotný hráč? „Výhra pro nás znemaná tři body. Do příštího zápasu se nám půjde určitě lépe“, dodává závěrem Holomek.

Autor fotografií: Vít Hnízdil

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže