Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan zrovna neprožívá ideální období, po poslední porážce v Berouně klesl až na dvanáctou pozici. I proto by rád uspěl v domácím prostředí proti jihlavské Dukle, která naopak podává velmi kvalitní výkony. Možnost bude mít ve středu 30. října od 18:00.

Tváří v tvář: HC Dukla Jihlava vs. Ústečtí Lvi

Údaje před
17. kolem

Porovnání
v 1. - 16. kole
8-5-1-2
celková bilance
5-1-1-9
2.
postavení v tabulce
12.
57:36
skóre
41:49
35
získané body
18
Tomáš Čachotský (8+18) - 26b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (10+4) - 14 b.
Adam Zeman - 12
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 10
Tomáš Čachotský - 18
nejlepší nahravač
Zbyněk Sklenička - 9
196 trestné minuty 222
Tomáš Čachotský, Petr Mocek; 26 TM
nejtrestanější hráč
Zbyněk Sklenička; 51 TM
Lukáš Sáblík - 92,02 %;
David Rittich - 91,1 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek - 93,63 %;
Zdeněk Orct - 89,87 %;
Jan Dlouhý - 89,1 %
Lukáš Sáblík - 2,05;
David Rittich - 2,33;
průměr inkasovaných branek Michael Petrásek - 2,12;
Zdeněk Orct - 3,78;
Jan Dlouhý - 3,88

Jihlava pod lupou

Souboj 17. kola první hokejové ligy lze označit za souboj dvou celků z opačných pólů tabulky. Zatímco Jihlava se nese na vítězné vlně, ústeckému Slovanu se nedaří podle představ.

HC Dukla Jihlava

  • Rok založení: 1956
  • Klubové barvy: žlutá, oranžová
  • Generální manažer: Bedřich Ščerban
  • Trenér: Petr Vlk
  • Asistent: František Zeman

Jihlava hraje ve formě, v posledních osmi zápasech nepoznala hořkost porážky. Hned ve čtyřech z osmi posledních případů ale Dukla vyhrála až po prodloužení resp. samostatných nájezdech. Dukla tímto způsobem přetlačila Kadaň, Beroun, Benátky a Most.

Hokejisté Vysočiny tak mají po šestnácti odehraných zápaech na kontě 35 bodů, lépe na tom v tabulce je už pouze vedoucí Mladá Boleslav.

Dukla je nejčastěji prodlužujícím týmem v soutěži, současně má ale skvělou bilanci v prodloužení a nájezdech. Ze třetí pozice se na Jihlavu dotahuje ambciózní Olomouc, pozadu ani nezůstává Beroun s Havlíčkovým Brodem.

Kádr Jihlavy

Dukla drží už několik sezón kádr pohromadě, což jí pomáhá k lepším výsledkům. Už tak na poměry první ligy silnou soupisku doplnil velezkušený Viktor Ujčík, který před sezónou přišel z Vítkovic. Zkušený matador se ale před nedávnem zranil, a tak v současné době absentuje.

Nejproduktivnějším hráčem je pak elitní forvard Tomáš Čachotský, který dosud nasbíral šestadvacet bodů za osm branek a osmnáct asistencí. Produktivní jsou i Adam Zeman s Filipem Semanem. V brance se Dukla může opřít o Davida Ritticha či Lukáše Sáblíka, jenž v minulosti působil i v Ústí.

Vzájemné střetnutí Lvů a Dukly v této sezóně

Na konci září v rámci utkání 4. kola Slovan cestoval na led Jihlavy. Nakonec prohrál 1:3, když za žlutomodré skóroval Roubík, zatímco za Duklu hned dvojice hokejistů: Kadlec a dvakrát Hubáček. "Podařilo se nám dostat se do vedení a dařilo se nám bránit výsledek, pak jsme se ale bohužel vlastními chybami položili. Domácí vedli 2:1, my jsme museli vytvářet tlak, a tak to mohlo vypadat, že jsme třetí třetinu odehráli lépe, neměli jsme ale tolik příležitostí ke skórování. Dvakrát jsme trefili tyčku, ale to se bohužel stává," komentoval utkání tehdy kouč Slovanu Šindel.

16. kolo z pohledu obou celků

  • HC Dukla Jihlava - HC Most 4:3sn ( 1:0, 2:1, 0:2 - 0:0 - 1:0)
    Branky a nahrávky:16. Seman (Důras, Krupka), 22. Březina (Kadlec), 37. Čachotský, rozhodující nájezd Důras – 25. Slavíček (Sedláček), 41. Pšurný (Pavelka, Čížek), 55. Charousek (Pavelka).
    Sestava HC Dukla Jihlava: Sáblík - Mocek, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman, Důras, Hubáček, Březina, Krupka, Kuřítko, Kadlec, Malec.
  • HC Medvědi Beroun 1933 - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 119. Matějka (Jebavý, Půlpán), 24. Kubica (Kužel), 38. Divíšek – 41. Roubík (Grin, Daniel Boháč).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek - Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Kokeš, K. Černý, T. Procházka, Motejlek - D. Tůma, Roubík, Daniel Boháč - Budínský, Alinč, P. Přeučil - Baránek, J. Kloz, Rod - Dostálek, Vávra, Markulinec. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.
Foto: Miroslav Rosendorf
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže