Ústí n/L. - Patnácté kolo první ligy je za námi. Po dechberoucím utkání se nakonec z výhry radují Ústečtí Lvi. Stadion snížil vysoký náskok žlutomodrých a udělal tak utkání napínavé až do závěrečné sirény. K zisku tří bodů dvěma brankami přispěl i ústecký útočník Petr Přeučil: „Musíme se prostě nakopnout a všichni doufáme v to, že tím impulzem bude právě tahle výhra.“

Tři, dva, jedna…

Už v první minutě se Zlatopramen arénou neslo jméno Petra Přeučila, který otevřel skóre utkání. Hosté se svou odpovědí dlouho neotáleli. A vyrovnaný stav vydržel až do závěru druhé třetiny. Ústí ukázalo odhodlání a soupeři odskočilo o dvě branky. Ani to však ještě neznamenalo výhru. Litoměřičtí vydatně potrápili Slovan ještě v poslední dvacetiminutovce. Rozhodla tak jediná branka. Jejím autorem nebyl nikdo jiný než právě Petr Přeučil: „Dnes bylo vidět, že se oběma mančaftům moc nedaří. Bylo to takové nervózní utkání. U prvního gólu to tam Honza Alinč zatáhl, vystřelil na gólmana, puk odskočil za bránu. Já jsem to jen chtěl trefit do gólmana a ono se to odrazilo do brány.“

Poslední třetina mohla být pouhopouhou formalitou. Lvi uzavřeli druhou třetinu s dvoubrankovým náskokem. Stadion však odmítl žlutomodrým darovat výhru zadarmo. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme hrát 0:0. My ale nedokážeme zápas dohrát v klidu, abychom si ho nezkomplikovali. V oddechovém čase se mi hlavou honily takové myšlenky, že to tady nemůžu ani říct. Jsem ale rád, že jsme to zvládli a máme tři body,“ popsal myšlenkové pochody třicetiletý Petr.

Velké derby

Severočeské derby je velkým lákadlem i pro diváky. Střetnou se dva soupeři, jejichž tváře ústečtí fanoušci dobře znají. Ani v tomto případě ale není vítěz předem jasný. „Pro nás je každý zápas důležitý. Věděli jsme, že bude lepší atmosféra, díky tomu, že je to derby. Myslím si, že to dnes bylo vyrovnané. Oba týmy si vytvářely hodně šancí,“ popsal atmosféru na ledové ploše ústecký útočník.

Ústeckým Lvům byl oporou rychlý Jan Dlouhý. V litoměřické kleci vystřídal Filipa Novotného Vojtěch Sedláček. Střet severočeských rivalů byl plný jasných gólových šancí a co do počtu branek i hodně bohatý. „Já si myslím, že až na první gól, kdy to tam Dlouhánovi nějakým způsobem vypadlo z lapačky, to bylo výborné. Ale to se prostě stane. Jinak to Honza pochytal skvěle. Nemůžeme je ale nechat takhle vystřelit a hrát do defenzívy,“ zhodnotil Jépéčko.

Za jeden provaz…

V posledním utkání Petr Přeučil statečně sekundoval velezkušenému Honzovi Alinčovi. A že jejich souhra nebyla krokem vedle, je jasné na první pohled. Zatímco si Alinč připsal dvě asistence, Přeučil rovnou dvakrát skóroval. „Já jsem s Alim hrál první přípravný zápas v Plzni a dnes podruhé. On je prostě pan hokejista a pořádný bojovníček. I na tréninku ho sleduji. Má strašně dobré ruce a umí připravit gólové šance. My je jen musíme začít proměňovat,“ pochvaloval si spolupráci rodák z Mostu.

S chutí do toho…

Díky tříbodovému zisku se Slovan posunul z dvanácté příčky na desátou. Další výhra by znamenala nejen další posun v tabulce, ale také pozvednutí nálady kabině i na ochozech. „Určitě budeme chtít příští zápas vyhrát a tím potvrdit tohle domácí vítězství. Pořád taháme strašně moc chyb, chce to prostě trénovat a odstranit je. Musíme se prostě nakopnout a všichni doufáme v to, že tím impulzem bude právě tahle výhra. Do Berouna pojedeme bojovat,“ prohlásila odhodlaně stálá opora Ústeckých Lvů.

A že výhra proti Litoměřicím povznesla ducha také v kabině, potvrdil i Daniel Boháč: „Je to dřevák, nedal hattrick.“

Tak uvidíme, zda nám duo Alinč – Přeučil v příštím utkání hattrick předvede…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže