V pondělí 21. 10.2013 zamíří Ústečtí Lvi do Kadaně. Severočeské derby bude mít pro fanoušky určitě velký náboj, už jen proto, že tyto dva celky dělí od sebe v tabulce pouhé dva body. Slovan potřebuje získat tři body, neboť po posledním utkání se Šumperkem klesl v tabulce na dvanácté místo. Zápas s Kadaní startuje v 17:30.

Tváří v tvář: SK Kadaň vs. Ústečtí Lvi

Údaje před
14. kolem

4-1-3-5
celková bilance
4-1-1-7
9.
postavení v tabulce
12.
34:40
skóre
33:39
17
získané body
15
Jiří Charousek (8+7) – 15 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (6+4) - 10 b.
Roman Chlouba - 9
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 6
Jiří Charousek - 7
nejvíce asistencí
Zbyněk Sklenička - 6
132 trestné minuty 204
Martin Szakal; 16 TM
nejtrestanější hráč
Zbyněk Sklenička; 51 TM
Jan Strmeň – 91,73 %;
Milan Řehoř – 91,67 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek - 94,14 %;
Zdeněk Orct - 89,87 %;
Jan Dlouhý - 89,04 %
2,61
průměr vstřelených branek
2,53
5 góly v přesilovkách 7
2 góly v oslabení 0

Kadaň pod lupou

Poslední zápasy Šumperku

  • Kadaň - Litoměřice
    5:6 sn
  • Beroun - Kadaň 2:1 sn
  • Kadaň - Jihlava 2:1 sn
  • Benátky - Kadaň 2:4
  • Kadaň - Most 5:1

Černožlutý celek se momentálně nachází v tabulce na deváté příčce. Slovan na svého souseda ze severu Čech ztrácí pouze dva body, což znamená, že výhrou nad Kadaní by si Ústečtí Lvi mohli v tabulce o nějakou tu pozici polepšit. Z posledních pěti utkání vyhrála Kadaň pouze dvě, a to nad Mostem a Benátkam (oba tyto týmy jsou ale zatím nejhoršími mužstvy 1. ligy). Ve třech mačích pak Kadaň podlehla svým soupeřům až po samostatných nájezdech, tudíž brala v každém z těchto klání po jednom bodu.

Opory černožlutých

SK Kadaň

  • Rok založení: 1947
  • Klubové barvy: černá, žlutá a bílá
  • Předseda představenstva:
    Ing. Jaroslav Veverka
  • Trenér: Karel Soudek
  • Asistent: Radek Šíp

V týmu SK Kadaň se mezi třemi tyčemi střídá trojice gólmanů. Celkem sedmkrát už do zápasů nastoupil Jan Strmeň. Ve dvou zápasech dokázal jeho mančaft zvítězit, ve zbylých pěti měl ovšem celek Kadaně smůlu a prohrál.
Matúš Kostúr odchytal o dvě klání méně a také si na své konto připsal dvě výhry. Dokonce má svých statistikách pro letošní sezonu zapsanou už i jednu asistenci. Čisté konto si ale nedokázal udržet ani jeden z těchto brankářů.
Třetím strážcem svatyně je Milan Řehoř, který letos hájil kadaňskou klec pouze dvakrát. Jednou Kadaň s Řehořem v brance vyhrála a jednou prohrála.

Jiří Charousek je v Kadani nejproduktivnějším hráčem a zároveň i nejlepším asistentem. Ve svých statistikách má celkem patnáct kanadských bodů. Vstřelil osm branek a na sedm dalších nahrál. Jeho kolega Roman Chlouba nasbíral ve třinácti mačích jedenáct kanadských bodů. Devět si jich připsal za góly, což ho staví do role nejlepšího střelce týmu, a dva pak za asistence. Třetím nejlepším hráčem severočeského celku je Petr Jíra, který nasbíral o tři kanadské body méně než jeho spoluhráč Chlouba, tedy osm.

Vzájemné střetnutí letošní sezony

SK Kadaň a HC Slovan Ústečtí Lvi na sebe v letošním ročníku narazili hned v prvním kole. Duel se odehrál v ústecké Zlatopramen Areně před 1320 diváky. Zápas byl velmi vyrovnaný a o vítězi musela rozhodnout až poslední třetina, konkrétně padesátá druhá minuta, v níž Jiří Charousek vsítil vítěznou branku, a vybojoval tak pro svůj tým první tři body sezony 2013/2014. Kadaň porazil domácí mančaft poměrem 3:2.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů ze vzájemného utkání z letošní sezóny získáte při kliknutí na odkaz vzájemného duelu:

1. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 2:3 (11. 9. 2013)

13. kolo z pohledu obou celků

  • Kadaň – HC Most
    5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

    Branky a nahrávky: 6.Hanták (Hromas, Mainer), 7. Charousek (Jíra, Ton), 22. Ton (Kůs, Charousek), 50. L.Novák (J.Novák, Hromas), 55.Charousek (Trefný, Mainer) - 27. Písařík (Sedláček).
    Sestava SK Kadaň:Kostúr – Trefný, Stehlík, Szakal, Dobrovolný, Rutta, Havel, Kopáč – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Chlouba, Gajovský – Mainer, Hanták, Hromas – Novák J., Novák L.
  • Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi
    4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 13. Brunec, 33. Plášek (Holík), 39. Staněk (Moskal), 60. Plášek – 3. Markulinec (Tůma), 47. Tůma (Kloz, Baránek).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi:Orct – Vobořil, K. Černý, Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vaněk, Holomek – Budínský, Roubík, Daniel Boháč – Baránek, J. Kloz, P. Přeučil – D. Tůma, Rod, Markulinec – Dostálek, Vávra, Pořický.

Foto TOP Marek Šnajdr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže