Ú s t í n/L. - Silný soupeř přijel ve středu 26. ledna na led ústecké Lví arény. Srdnatě vzdoroval jeden a půl třetiny. V samém začátku byl snad i aktivnější. Zlomily jej dva slepené góly těsně poté, co se nachýlil osud zápasu do druhé poloviny. Nejprve se trefil uzdravený forvard Švík, po něm rozhodl krásnou střelou jako správný kapitán Daniel Hodek, který v samém závěru výsledek do prázdné branky ještě pečetil.
„Oni zkoušeli risk, všichni se hrnuli dopředu. To je hop nebo trop. Prostě to skočilo přes brusle a já jsem byl našláplej,“ nedělal ze svého druhého úspěchu, kterého dosáhl pár vteřin před koncem vědu. Rozhodly ty dva slepené góly? „Asi jo, určitě. Rozhodla druhá třetina, když dáte branky a vedety tři nula, tak se hraje mnohem líp,“ souhlasil Hodek.

Boleslav hrála sebevědomě. Na hřišti nebyl třicetibodový rozdíl téměř patrný. „Vždyť oni jedenáct zápasů po sobě neprohráli. Jeli sem s tím, že mají fazonu. Věděli jsme, že to bude hodně těžké. Boleslav hraje hodně kontaktní hokej. Taky to tak vypadalo,“ hledal důvody dobrého výkonu soupeře a částečně tak objasnil vysoký počet vyloučených. Celkem sudí udělil 42 trestných minut, pouze ve dvouminutových trestech.

Sám se trefil v utkání dvakrát, ale vyzdvihl hlavně kolektivní výkon: „Určitě výkon byl dobrej. Jsme rádi, že jsme je porazili, ale musíme jet dál. Musíme asi vylepšit víc obranu a připravit se na play off.“ V závěru třetí třetiny se Slovanu nepodařilo využít dlouhou, více než dvouminutovou přesilovku pět na tři. „Možná na to mají vliv zranění, ale je to hlavně v psychice. Teď jsme byli trošku dole, protože jsme tady odehráli špatné zápasy. Myslím, že to půjde nahoru a bude to dobré,“ věří ústecká sedmadevadesátka v obrat i v jedné z nejdůležitějších činností.

Stále se ohlížel za neúspěšným vstupem do nového roku: „Asi v hlavách je, že jsme před třetím o třicet bodů. Odehráli jsme nyní špatný zápasy. Musíme jít do každého zápasu na 100%. Každý zápas vyhrát. Jenom tím se můžeme zvednout. Aby to bylo lepší, musíme porazit každého.“

Zkusí Slovan ještě zaútočit v posledních osmi kolech na první místo Budějovic? „Je tam sedm bodů. Asi je jedno, jestli budeme první nebo druzí. Bylo by to pěkné, kdybychom byli první. Dejme tomu kdybychom postoupili do finále, začínáme pořád doma, ale myslím, že to je úplně jedno,“ uzavřel Hodek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže