Ú s t í n/L. - Ústeckým Lvům se v posledních dvou zápasech příliš nedařilo. Z Mladé Boleslavi a Olomouce nepřivezli ani jeden bod. Ve středu 9. října přivítají Severočeši na ledě Zlatopramen Areny nováčka soutěže HC Motor České Budějovice. Oba celky dělí rozdíl čtyř bodů. Podaří se žlutomodrým zabodovat a snížit náskok Jihočechů? Utkání startuje v 18:00 hodin.

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. HC Motor České Budějovice

Údaje před
10. kolem

3-1-5-0
celková bilance
4-1-3-1
9.
postavení v tabulce
7.
11
získané body
15
25:29
skóre
15:13
2,77
průměr vstřel. branek
1,66
Jaroslav Roubík (5+4)
- 9 b.
nejproduktivnější hráč
Aleš Kotalík (2+3)
- 5 b.
Jaroslav Roubík - 5
nejlepší střelec
Aleš Kotalík;
Jiří Ferebauer;
Zdeněk Ondřej;
Petr Šachl - všichni 2
Zbyněk Sklenička; - 6
nejvíce asistencí
Aleš Kotalík;
Jan Novák;
Jiří Moravec;
Marek Posmyk - všichni 3
166 trestné minuty 110
Zbyněk Sklenička - 49 TM
nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý - 18 TM
Michael Petrásek - 93,75 %;
Zdeněk Orct - 89,36 %;
Jan Dlouhý - 89,04%
úspěšnost brankářů Hynek Kůdela - 100%;
Dominik Halmoši - 94,94 %
5 góly v přesilovkách 5
0 góly v oslabení 0

Motor v letošní sezoně

Zápasy Budějovic

  • Č. Budějovice - Havlíčkův Brod 0:3
  • Třebíč - Č. Budějovice 1:2
  • Č. Budějovice - Šumperk 4:0
  • Kadaň - Č. Budějovice 3:5
  • Č. Budějovice - Litoměřice 1:2
  • Beroun - Č. Budějovice 3:1
  • Č. Budějovice - Jihlava 1:0pp
  • Benátky n/J - Č. Budějovice 1:0sn
  • Č. Budějovice - Most 1:0

Budějovický Motor odehrál v letošní prvoligové sezóně celkem devět zápasů, během kterých nasbíral patnáct bodů. Čtyřikrát dokázali hokejisté z jihu Čech zvítězit v základní hrací době. Jedenkrát získali dva body za výhru v prodloužení. Třikrát odešli z ledu poraženi během šedesáti minut a jedenkrát si zajistili výhru po samostaných nájezdech. Nejvyšší výhru zaznamenali červenomodří proti Šumperku, který porazili vysoko 4:0. Naopak největší prohru utrpěli v prvním kole proti celku z Havlíčkova Brodu. Tomuto klubu podlehli poměrem 0:3 a v utkání ani jednou neskórovali.

Opory soupeře

HC Motor České Budějovice

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: červená, modrá, bílá, žlutá
  • Prezident:
    Roman Turek
  • Trenér: Radek Bělohlav

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je útočník Aleš Kotalík, který během devíti zápasů získal pět kanadských bodů, za dva góly a tři asistence. Druzí v pořadí jsou obránci Jiří Moravec a Jan Novák, kteří mají shodně čtyři body za jednu branku a tři přihrávky. Třemi body se mohou pyšnit Zdeněk Ondřej (2+1), Jiří Ferebauer (2+1), David Kuchejda (1+2) a Marek Posmyk (0+3). Nejlepšími střelci jsou Aleš Kotalík, Zdeněk Ondřej, Jiří Ferebauer a Petr Šachl, kteří vsítili soupeřům dva góly. Jiří Moravec, Jan Novák, David Kuchejda, Marek Vaniš, Antonín Melka, Jiří Bárta a Miroslav Třetina si připsali shodně jeden úspěšný zásah. Nejproduktivnějšími asistenty je čtveřice hráčů - Aleš Kotalík, Jiří Moravec, Jan Novák a Marek Posmyk. Tito jmenovaní hráči třikrát nahráli na gól.

Brankařskou jedničkou v Budějovicích je Dominik Halmoši. Ten zatím odchytal osm duelů a jeho úspěšnost činí 94,94%. Průměr inkasovaných gólů na zápas je 1,5. Jeho kolega Hynek Kůdela se do klece postavil pouze jedenkrát a během základní hrací doby i prodloužení udržel čisté konto. Jeho úspěšnost je tedy 100%.

Příprava na ročník 2013/2014

Fanoušci budějovického týmu zažili po sezóně 2012/2013 opravdový šok. Původní klub HC Mountfield se nedohodl s městem na další spolupráci a tým se z jihu Čech přestěhoval do Hradce Králové, kde našel nové zázemí. Dlouho dobu tak nebylo známo, zda se v Budějovicích bude hrát hokej. Nakonec ale vše dobře dopadlo a byl vytvořen nový hokejový klub, kterému se mu podařilo získat prvoligovou licenci. Příznivci jihočeského hokeje tak mohou ve svém městě navštěvovat zápasy. HC Motor díky těmto peripetiím začal trénovat později než ostatní celky. V přípravném období stihl odehrát pouze pět přátelských zápasů. V těch měřil síly s Kladnem (2:5), (0:4), Mladou Boleslaví (1:5) a také se zahraničními celky Eispiraten Crimmitshau (Německo) (3:1) a Sokolem Krasnojarsk (Rusko) (1:5). V přípravných duelech modročervení čtyřikrát prohráli a pouze jedenkrát zvítězili.

Poslední mistrovské utkání z pohledu obou celků

  • HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 23. Kindl (Švaňhal), 51. Jergl (Diviš).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, F. Pavlík, Vobořil, Holomek, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk – P. Přeučil, Roubík, Rod – Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč – Baránek, J. Kloz, D. Tůma – Dostálek, M. Hanzl, Pořický – Vávra. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.
  • HC Motor České Budějovice – HC Most 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 20. Kuchejda (Posmyk).
    Sestava Motor České Budějovice:Halmoši – Novák, Prokop, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Kříž – Kotalík, Melka, Třetina – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Skuhravý, Vaniš – Bárta, Přibyl, Turek.
Foto top: Štěpán Tóth
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže