Olomouc – Po porážce v Mladé Boleslavi čekal na Ústecké Lvy další z favoritů soutěže. Svěřenci kouče Jaromíra Šindela se na Hané postavili domácím Kohoutům. Těm dokázali dlouho vzdorovat, kamenem úrazu však pro Ústecké byly neproměněné šance. Zpět na sever Čech se tak lví smečka vydala s nulou v kolonce vstřelených gólů i získaných bodů. „Chyběl nám kousíček. Mohli jsme to zdramatizovat, možná i vyrovnat,“ hodnotil Vít Budínský.

Ústečtí hokejisté za sebou zanechali na Hané dobrý dojem, ovšem ukrojit něco ve svůj prospěch se jim nepodařilo. Po debaklu z Mladé Boleslavi nestačili Lvi ani na olomoucké Kohouty, kterým nedokázali dát gól, a v repríze loňského semifinále tak prohráli 0:2.

„Myslím, že jsme neodehráli úplně špatný zápas. Snad kromě prvních sedmi minut. Podle mě jsme ale pak byli Olomouci dobrým soupeřem, i když přiznejme si, domácí byli o něco lepší. Ke konci se to však hodně vyrovnávalo, a kdybychom proměnili i nějakou šanci, hráli bychom možná prodloužení,“ poodkryl své pocity po konci zápasu útočník Vít Budínský. „Dalo by se říct, že by nám bod z Olomouce slušel,“ doplnilo křídlo druhé ústecké pětky.

Zejména v posledním dějství měl domácí brankář Vošvrda v několika případech štěstí, že kotouč nerozvlnil síť za jeho zády. „Už i na konci druhé třetiny jsme si vytvořili několik závarů, které mohly skončit brankou. Ve třetí části jsme chtěli hrát trpělivě, bohužel jsme dostali gól na 0:2, což nás na chvíli zase trochu zabrzdilo. Poté jsme už neměli co ztratit, makali jsme dál. Chyběl nám kousíček. Mohli jsme to zdramatizovat, možná i vyrovnat,“ litoval hráč s číslem 81.

I Olomoučtí si ale dokázali během střetnutí pravidelně vytvářet gólové příležitosti. Bodové naděje však dlouhou dobu držel nad vodou gólman Michael Petrásek. „Všichni gólmani zatím chytají výborně. Pety (Michael Petrásek pozn. red.) předvedl proti Kohoutům krásný výkon a je jenom škoda, že brankáře nepodpoříme my útočníci nějakými brankami. Minulý zápas jsme dali venku jeden gól, proti Olomouci žádný. To se potom moc vyhrávat nedá. Produktivita nás poslední dobou trápí,“ zlobil se ještě loni hráč Hradce Králové.

V posledních dvou kolech tak mohlo Ústí poznat sílu dvou účastníků loňské baráže o extraligu a i letos nejvážnější kandidáty na postup do boje proti celkům z nejvyšší soutěže. Kdo z nich je nyní v lepším rozpoložení ale nechtěl Vít Budínský odhadovat.

„Těžko se to srovnává, každý z těchto zápasů byl jiný. Netroufám si říct, které z mužstev je na tom momentálně lépe. V Boleslavi jsme začali daleko lépe než v Olomouci, ovšem i tam jsme ztroskotali na koncovce. Neproměnili jsme dvě tři šance, Boleslav se dostala do vedení a tým plný zkušených hráčů si potom taková utkání většinou pohlídá. Druhá a třetí třetina se více méně jenom dohrávaly, ale v Olomouci to bylo vyrovnané až do konce,“ tvdil pětadvacetiletý hokejista.

Lvi si i přes porážku proti Hanákům v tabulce nepohoršili, se svou aktuální pozicí být spokojení ale určitě nemohou. Devátá pozice žádnému ze Severočechů úsměv na tváři nevyčaruje. „Fanoušci si na to asi zvykají těžce, ale my také nechceme být tam, kde jsme teď. Chceme se pohybovat někde okolo šestého místa. Doma jsme první dva zápasy prohráli, což nás stálo šest bodů. Kdybychom je nyní měli, byli bychom v tabulce úplně jinde. Máme na to hrát vyšší pozice,“ poznamenal odchovanec karlovarského hokeje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže