Ústí nad Labem - K sedmému mistrovskému utkání nastoupil ve středu 9. října 2013 Jan Kloz. Bruslaři z ofenzivy s číslem třicet pět na zádech vynesla pomyslná sedmička štěstí, když v zápase dvakrát nalezl recept na českobudějovického hájce svatyně Dominika Halmošiho. Momentálně střední útočník Slovanu přiznal, že se mu v hlavě po druhé vstřelené brance přemítly myšlenky nad hattrickem, nakonec bylo prioritou udržení čistého konta. Odchovanec ústeckého hokeje se v aktuálním ročníku pyšní bilancí šesti kanadských bodů (3+3) v sedmi zápasech.

Ústečtí Lvi vyzráli ve středu na českobudějovický Motor, když celek pod vedením Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše nedovolil Jihočechům ani jednou skórovat. „Chtěli jsme zvítězit, tři body jsme si zasloužili,“ řekl k utkání hlavní strůjce výhry Jan Kloz, jenž dokázal dvakrát překonat Dominika Halmošiho a k čistému hattricku chyběl ústeckému útočníkovi jeden přesný zásah.

„Dva góly mě v kase naštěstí nic nestojí. U prvního gólu jsem věděl, co dělám, ale druhá branka byla hodně se štěstím. Původně jsem chtěl jen nahodit puk na teč. Každému probliknou jistě myšlenky na hattrick, ale my si řekli, že už zápas nepustíme a pomůžeme našemu brankáři k čistému kontu. Michael Petrásek chytal výborně, předvedl se výbornými zákroky a především díky němu jsme České Budějovice porazili,“ pokračoval po skalpu týmu tvořeného zvučnými jmény (např. Aleš Kotalík, Marek Posmyk, Zdeněk Ondřej, Václav Skuhravý, Petr Šachl apod.; pozn. red.).

„Výhra proti Motoru nás potěšila, ale nechtěli jsme vyhrát jen kvůli tomu, že jsou tam hráči typu Kotalík nebo Skuhravý. Pro nás je to soupeř jako každý jiný. V budoucnu chceme stoupnout v tabulce trochu výše a dostat se na příčky zajišťující postup do play-off. Atmosféra byla dobrá, lidé museli ocenit to, že jsme utkání odmakali,“ nechal se slyšet ústecký odchovanec, který se po zranění dostal už do jakési herní pohody.

„Po fyzické stránce se cítím výborně, mám dobré spoluhráče, se kterými si navzájem rozumíme. Doufám, že nás to nakopne a zvládneme duel v Havlíčkově Brodě. Budeme chtít vyhrát, stejně jako v každém zápase. Středeční klání by nám mělo pomoct. Nesmíme hrát jako poslední třetinu, kdy jsme trochu polevili. Taktiku nám trenér teprve řekne, ale jistě bude chtít, abychom hráli jednoduše a dávali si přesně puky,“ předesílá Kloz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže