Ústí n/L. - Po svém návratu mezi prvoligové celky má Havířov na svém kontě sedm zápasů. Naposledy bílomodří poměřili síly právě s Ústeckými Lvy. Havířovským se nepodařilo vstřelit branku, a proto se v závěru utkání ze tří bodů radovali domácí. Jedním z aktérů utkání byl exústecký Petr Kanko, který v současné době obléká dres Havířova: „Na takového soupeře nemůžeme hrát s nulou.“

60 minut

V první třetině bylo utkání velmi vyrovnané. Jedna polovina se dařila hostům, v druhé polovině na bránu více doráželi domácí. Ani jeden tým však nedokázal vsítit puk. Ve druhé třetině pak již byli úspěšnější žlutomodří. A výsledek si pohlídali. „Myslím si, že z naší strany to nebyl moc podařený zápas. Hráli jsme prvních deset minut, pak nevím, co se stalo, ale přestali jsme hrát. Ústí toho využilo, dostalo se dvakrát do přečíslení a dali dva góly. To rozhodlo celý zápas. Třetí třetinu jsme se snažili bojovat, ale bohužel jsme to nedotáhli do konce. Nedali jsme kontaktní gól, po kterém by Ústí znervóznělo,“ shrnul Petr Kanko.

Starý Havířov X noví soupeři

Staronový Havířov v první lize může jen překvapit. Všichni soupeři jsou tak pro ně velkou výzvou. Ne jinak tomu bylo i v případě ústeckého Slovanu. „Zatím je ještě začátek soutěže a před námi je dost kol. Pořád držíme krok s osmým místem. Do Ústí jsme jeli s tím, že si chceme odvézt nějaký bod, což se nám nepodařilo. Musíme si na to sednout, rozebrat co jsme udělali dobře a co špatně. Teď je třeba se z toho oklepat. Máme trénink, ve středu další zápas. Je to celkem namáhavé. Prostě jedeme dál,“říká devětadvacetiletý útočník.

A tyčka…

Havířovští si vytvářeli prostor před brankou, překonat ústeckého Petráska se jim však nepodařilo. Ten si tak pohlídal svou nulu po celých šedesát minut. „Bylo to způsobeno naší nedůrazností. Málo jsme chodili do brankoviště, když už jsme se tam dostali, tak jsme pořádně nevystřelili. A na takového soupeře prostě nemůžeme hrát s nulou. Musíme alespoň ten jeden, dva nebo tři góly dát. To se nám dnes nepovedlo. Teď musíme začít zase od nuly,“ vysvětlil nepříznivé skóre pro Havířov Petr.

Žlutomodré barvy

Petra Kanka ale domácí fanoušci neznají jen z posledního utkání. Tento útočník s drsnou tváří oblékal žlutomodrý dres v sezóně 2010/2011. A pamětníci ho mají ve škatulce bijce a hojně trestaného hráče. Zbylo z téhle image ještě něco i nyní, o pár let později? „Tak já si myslím, že těma rokama, už to asi tak není. Byl to jen jeden milník. Stalo se, že byla vytvořena přesila na naše hráče, tak mě tam poslali, abych s tím něco udělal. Ale co se stalo, stalo se a jede se dál. Teď jsem tady a snažím se být platný týmu. Kdyby takovéhle situace někdy nastali, máme tady pár kluků, kteří by se dokázali poprat. Ale to k hokeji patří,“ zavzpomínal na ústeckou éru Petr.

Modřiny a šrámy

Hodně diskutovaným tématem je sporná situace okolo Zbyňka Skleničky a Lukáše Danečka. I proto dostal prostor pro vyjádření útočník z kádru od zraněného brankáře: „Na to co se stalo bychom se museli zeptat Zbyňka Skleničky. Ten tam jel, nevím, jestli ho neviděl, ale myslím si, že to nebylo fér. Ale já Zbyňka znám a vím, že by něco takového neudělal, takže ho podle mě neviděl. Lukáš je na tom dobře. Cítí se trošku otřesený, ale myslím si, že se z toho oklepe a ve středu bude opět připraven nastoupit.“

Ve chvíli, kdy byl Lukáš Daneček odnášen na nosítkách, ho musel v bráně nahradit Petr Matoušek. Jelikož, ale strávil převážnou část utkání na střídačce, nebyla to asi jednoduchá situace. „My máme dobré gólmany. V téhle lize už musí být každý připravený, je jedno jestli se jedná o druhého brankáře nebo třináctého útočníka. Prostě musíte být připravený kdykoli naskočil. Petr Matoušek dnes připravený byl a naštěstí už tam nepadlo víc gólů než ty dva,“ s klidnou tváří popsal Petr Kanko.

Po odchodu z ledu konzultoval Petr Kanko jakousi záležitost s lékařem. A tak je jasné, že dalším tématem musel být právě jeho zdravotní stav. „To mám z dnešního zápasu. Je to jen malá tržná ranka v ústech. Zbyněk Sklenička byl asi dneska při chuti, takže ten to tam dnes stříhal všechno. Ale to k hokeji patří, nevyčítám mu to. Hokej je tvrdá hra a člověk na to musí být připravený. Navíc pár stehů to spraví,“ s pochroumaným úsměvem odpověděl Petr Kanko.

Tak teď už nezbývá mu než přát, aby těch stehů do budoucna bylo čím dál méně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže