Ústí nad Labem - Ústečtí Lvi se po výhře 2:0 nad Havířovem vydávají na štaci do Mladé Boleslavi. Svěřence Jaromíra Šildela a Tomáše Mareše v rámci 8. kola 1. ligy rozhodně nečeká snadný zápas, nicméně odvedou maximální možný výkon. Úvodní buly tohoto utkání bude vhozeno ve středu 2. října v 17:30.

Tváří v tvář: BK Mladá Boleslav vs. Ústečtí Lvi

Údaje před
8. kolem

5-1-0-1
celková bilance
3-1-0-3
2.
postavení v tabulce
6.
17
získané body
11
33:11
skóre
24:21
4,71
průměr vstřel. branek
3,43
David Výborný (1+12)
- 13 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (5+4)
- 9 b.
Tomáš Nouza;
Radan Lenc -oba 5
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 5
David Výborný - 12
nejvíce asistencí
Zbyněk Sklenička - 6
179 trestné minuty 115
Tomáš Protivný – 38 TM
nejtrestanější hráč
Zbyněk Sklenička - 49 TM
Michal Valent – 96,39 %;
Roman Will – 84,62 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek – 93,88 %;
Jan Dlouhý - 90,83 %;
Zdeněk Ocrt – 89,36%
12 góly v přesilovkách 5
3 góly v oslabení 0

Mladá Boleslav v letošní sezóně

Zápasy Boleslavi

  • Boleslav - Šumperk 6:1
  • Kadaň - Boleslav 1:4
  • Boleslav - Litoměřice 7:1
  • Beroun - Boleslav 4:2
  • Boleslav - Jihlava 4:0
  • Benátky - Boleslav 1:2 náj.
  • Boleslav - Most 8:3

Úvodní duely sezóny vyšly Mladé Boleslavi na výbornou. Do letošního ročníku vstupovala jako favorit a svou roli potvrdila. První porážka přišla ve čtvrtém kole od mužstva Berounských Medvědů, které kraluje první lize. Nejvyšší výhru zaznamenala v domácím zápase proti Litoměřicím. Stadion porazila 7:1. Středočeši ztratili pouze čtyři body a zcela po zásluze jim náleží druhá příčka v tabulce. Mladá Boleslav v posledním kole přehrála Most vysoko 7:3 a proti Slovanu bude chtít navázat na, zatím, úspěšný začátek dlouhodobé části.



Opory soupeře

BK Mladá Boleslav

  • Rok založení: 1908
  • Klubové barvy: černá, zelená, bílá
  • Předseda:
    Jan Plachý
  • Trenér: František Výborný

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším asistentem v týmu Mladé Boleslavi je David Výborný. Vstřelil jednu branku a vyslal dvanáct přesných gólových pasů na spoluhráče. David Výborný je pětinásobný mistr světa v ledním hokeji, který má také zkušenosti s NHL. O čtyři kanadské body za ním je Tomáš Klementa. Ten čtyřikrát skóroval a zaznamenal pět asistencí. Kvalita obránců se zjišťuje podle statistiky plus/minus. V této oblasti si nejlépe počíná Milan Toman, který získal šest kladných bodů. O bod méně má další dobrý obránce v dresu Boleslavi – Tomáš Protivný.

Trenéři František Výborný a Marian Jelínek před sezónou zvolili jako brankáře číslo jedna Michala Valenta. Ukázalo se, že jejich volba byla správná, neboť Valent předvádí velmi dobré výkony. Průměr branek na zápas má 1,15, což je slušné. Na druhou stranu za dobře hrající obrannou linií příliš práce nemá. Průměrně na něj soupeř vystřelí 28 střel za utkání. Do jediného zápasu zasáhl náhradní gólman Roman Will, který ovšem inkasoval čtyři branky, a tak trenéry neoslnil.

Vzájemné zápasy v sezóně 2012/2013

Ústí se s Mladou Boleslaví v loňské sezóně střetlo čtyřikrát. V sedmém kole cestovali Lvi za svým soupeřem. Rozhodla již první třetina, kterou domácí vyhráli 4:1. Ve zbytku zápasu Slovanu vstřelil jednu branku a prohrál 2:4. Ve dvacátém kole přijela Mladá Boleslav na sever Čech. Tentokrát to byl vyrovnější zápas. Po čtyřiceti minutách žlutomodří prohrávali o tři branky. Ve třetí třetině Ústí snížilo na rozdíl jediné branky, vyrovnat však nestihlo. Ve třicátém třetím kole se Slovan vypravil do města automobilů. Domácí diktovali tempo hry a hosté se mu přizpůsobili. Výsledkem byla vysoká porážka 2:6. Zatím poslední měření sil proběhlo ve čtyřicátém třetím kole, kdy se hrálo ve Zlatopramen Areně. Utkání to bylo vyrovnané ve všech směrech, a tak se prodlužovalo. Severočeši hráli v nastaveném čase přesilovou hru, kterou ovšem nevyužili. V následné nájezdové loterii rozhodl o výhře hostů Nouza.

Poslední mistrovské utkání z pohledu obou celků

  • BK Mladá Boleslav – HC Most 8:3 (1:2, 3:1, 4:0)
    Branky a nahrávky: 9. Lenc (Koudelka, Mikulík), 21. Pabiška (Nouza, Výborný), 26. Broš (Výborný, Vrbata), 38. Vrbata (Broš, Klimenta), 44. Broš (Klimenta, Jindra), 52. Broš (Žabka, Klimenta), 53. Výborný (Nouza), 59. Koudelka (Mikulík, Lenc) – 17. Smolka (Slavíček), 20. Tauš (Bojer, Smolka), 33. Tauš (Hora).
    Sestava BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Rys, Jiránek, Demel.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi - HC AZ Havířov 2010 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 34. Roubík (Rod, Sklenička), 40. Boháč (Budínský, Meidl).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, Vobořil, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk, Holomek – P. Přeučil, Roubík, Rod – Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč – Baránek, J. Kloz, D. Tůma – Dostálek, M. Hanzl, Pořický – od 45. do 50. Vávra.
Autor Top fotografie: Miroslav Rosendorf.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže