Ústí n/L. - Sedm utkání mají Lvi za sebou a pomalu se šplhají po žebříčku nahoru. Dnes se ústečtí radovali ze třetí výhry v řadě. Zatímco Slovan skóroval hned dvakrát, ústecký Petrásek za svá záda nepustil ani jediný puk. Svůj podíl na dnešní výhře má i útočník Tomáš Rod: „ Tři body, které jsme vydřeli, jsou pro nás velmi cenné.“

Postřehy ze střídačky

První třetina byla ve znamení neproměněných šancí žlutomodrých. Již v druhé třetině však vsítil puk ostrostřelec Jaroslav Roubík, nedlouho poté zvýšil náskok na 2:0 Daniel Boháč. Modrobílí se však neradovali ani jednou. A tak si tři body připsal právě Slovan. „Pro nás je důležité, že ten zápas byl vyhraný. Všichni víme, že ten výkon nebyl moc dobrý. Byli jsme v křeči. Začali jsme zase špatně, dvěma oslabeními. Místo abychom dostali soupeře pod tlak, jsme se nechali dvakrát vyloučit. Doma na soupeře prostě musíme nastupovat jinak. Ale díky bohu za ty body, opravdu jsme je potřebovali,“ popsal utkání ze svého pohledu Tomáš Rod.

Branky, body…

Zlatopramen aréna se mohla radovat už ve 33. minutě. Pod touto brankou je podepsaný útočník Jaroslav Roubík. Ale o sólové práci nemůže být řeč. Ruku k dílu přiložil Zbyněk Sklenička, ale hlavně Tomáš Rod. „Havířovským se téměř podařilo vyhodit puk, ale Sklenda si to výborně uhrál na mantinel a dal mi to dolů. Já jsem viděl, jak Jarda odskočil mezi kruhy, tak jsem mu to poslal a on parádně zakončil – rychle, švihem, k tyči,“ pochválil týmovou spolupráci pětadvacetiletý útočník.

Soupeř jako soupeř…

Celek Havířova se po třech sezónách navrátil opět do druhé nejvyšší hokejové ligy. Pro Lvy by tak bylo možné mluvit o premiéře. Připravovala se snad žlutomodrá kabina na tohoto soupeře nějak speciálně? Sledovala statistiky a podobně? „Myslím si, že místo v tabulce není rozhodující. Samozřejmě máme problém v tom, že se přizpůsobujeme hře soupeře, ať už je jakákoli. Chtěli jsme jít rychle do vedení, aby se nám pak hrálo dobře a odehráli jsme zápas relativně v klidu. Nechtěli jsme předvést to, co v Mostě. Což se nám zase nepovedlo. Tři body, které jsme vydřeli, jsou pro nás velmi cenné,“ uvedl vše na pravou míru rodák z jihu Čech.

Ring volný…

Střet ústeckých s havířovskými byl „zpestřen“ střetem hostujícího gólmana Lukáše Danečka s téměř dvoumetrovým Zbyňkem Skleničkou. Havířovský brankář, zůstal ležet na ledové ploše a musel být odnesen do šaten. Na tribunách bylo hrobové ticho. Jak to však vypadalo ze střídačky? „Já jsem to neviděl, slyšel jsem jen tu ránu. Zbyněk řekl, že to neubrzdil, prostě se jednalo o zkrat. Samozřejmě je to pro nás nepříjemné hned z několika důvodů. V podstatě máme jen 3 zkušené beky, protože mladí kluci nemají tolik odehráno. Takže pokud Sklenda vypadne, je to znát, kromě toho, že je to jeden z nejzkušenějších obránců, je také naším kapitánem. Navíc nám bude chybět v nadcházejícím utkání,“ vysvětlil všechny dopady dnešní nepříjemné situace Tomáš Rod.

Krůček po krůčku…

Ústí nad Labem se pomalu šplhá v tabulce výš a výš. Po utkání s Havířovem bychom ho nalezli na šestém místě. Po třech prohrách přišla čtvrtá výhra, která snad konečně vlévá optimismus do žil. „Asi to bude tím, že si to celé konečně trochu sedlo. Také asi hraje roli fakt, že jsme do těchto zápasů vstupovali jako favorité. I když všechna vítězství nebyla vždy úplně přesvědčivá, tak jsme to prostě zvládli. Uhráli jsme devět bodů, které jsme potřebovali, aby se nám lépe dýchalo,“ opatrně vyjádřil radost jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu.

I když vše nedopadne podle představ, vždy se najde něco pozitivního, co je možné vyzdvihnout. „Určitě Petyho vychytaná nula. Gólmani nás teď hodně podrželi. A pak bych asi také vypíchl naše ubráněná oslabení,“ ocenil další kladné momenty Tomáš.

Kdo utrží příští body?

Ústecké Lvy teď nečeká vůbec nic jednoduchého. Nebudou čelit nikomu jinému než druhé celku z tabulky – Mladé Boleslavi. A že to bude opravdu oříšek, ví i Tomáš Rod: „Rozhodně musíme lépe bránit. Dnes jsme sice nedostali gól, ale často v obraně zmatkujeme, jsme nejistí, hledáme se pozičně. A za to by nás Boleslav určitě vytrestala. Myslím si, že mají nejkvalitnější tým v lize. Ale překvapit určitě můžeme. I favorit si totiž vybere špatný den. A já myslím, že máme na to bodovat!“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže