Ústí nad Labem - Filip Pavlík stihl v letošním soutěžním ročníku odehrát za Litvínov i Ústí nad Labem dva zápasy, v ani jednom celku zatím nebodoval. Jednadvacetiletý bek vypomohl Ústeckým Lvům v utkáních s Jihlavou a Benátkami nad Jizerou, přičemž až druhý duel ovládl Slovan vítězně. S pomocí kvalitního hráče z defenzivy si Ústečtí letos připsali do tabulky první body z domácího střetnutí.

Tříbodový zisk zaznamenali svěřenci Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše v letošní sezóně poprvé až v 5. kole, kdy do Zlatopramen Areny zavítaly Benátky nad Jizerou. „Po výhře panuje v kabině spokojenost, tři body na domácí půdě jsou důležité. Oproti zápasu v Jihlavě jsme více napadali, bruslili a především vstřelili branky. Góly jsou hodně o štěstí, které se ve středu naštěstí přiklonilo na naši stranu,“ sdílel své pocity z utkání proti Benátkám nad Jizerou Filip Pavlík, jenž Ústeckým Lvům vypomáhal i v sobotu na ledě Dukly.

„Trénuji v Litvínově. V Ústí nad Labem jsem v rámci střídavého startu na výpomoc, abych nevyšel z tempa, když jsem nyní nedostal v extralize tolik prostoru. Po středečním rozbruslení jsem se dověděl, že pojedu hrát za Ústecké Lvy. Uvítal jsem to, že si můžu zahrát a klukům pomoct, protože na nich bylo znát, že se trápí. Věřím, že se to zlomilo, bude to už pouze lepší a i body do tabulky se budou sbírat častěji. Do budoucna doufám, že budu hrát více za Litvínov, a pokud budu moct, rád Slovanu pomůžu,“ tvrdil jednadvacetiletý zadák, podle jehož názoru bylo důležité domácí prostředí, které v přípravných soubojích těchto mužstev na aktuální sezónu vždy rozhodlo o vítězi.

„Domácí prostředí je vždy pro tým výhoda. Přijdou fanoušci, kteří popohání svoje mužstvo kupředu,“ komentoval vliv domácího kluziště Pavlík, pro kterého je Lev Praha a KHL na nějakou dobu uzavřená kapitola.

„KHL je pro mě uzavřené téma od minulého roku, zatím nepřipadá nic v úvahu. V Litvínově jsem spokojený, parta je výborná a vše funguje. V celku Vervy se mi líbí, litvínovský stadion je sice trochu starší, ale zázemí je dostačující. Máme všechno, co potřebujeme. Chtěl bych se udržet v základním kádru Litvínova, rád bych hrál stabilně. Týmové ambice jsou postoupit do play-off a poté se uvidí,“ přeje si odchovanec Ocelářů Třinec, jenž Tipsport extraligu hraje už ve druhém klubu. Premiéru zažil právě v rodném Třinci.

Svěřenci Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola jsou v tabulce Tipsport extraligy po pěti kolech s osmi body na osmém místě. „Bodů jsme mohli mít více, v úvodu sezóny nám scházelo štěstí. Hlavním rozdílem mezi extraligou a první ligou je v tom, že v nejvyšší české soutěži se více dodržuje taktika a hokej je rychlejší. Skok je to ale velký,“ řekl na závěr někdejší mládežnický reprezentant České republiky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže