Ústí nad Labem - Petr Přeučil se stal za letošní přátelská utkání nejlepším střelcem ústeckého Slovanu, což potvrdil i v prvním kole I. hokejové ligy ČR. Třicetiletý bruslař z ofenzivy je nyní dokonce nejproduktivnějším hráčem týmu v soutěži (1+1), přesto na bodový zisk to ve Zlatopramen Areně Slovanu proti Kadani nestačilo. V sobotu zajíždí Lvi do Litoměřic, nechme se překvapit, zda Petr Přeučil bude znovu skórovat a žlutomodří si z Kalich Areny odvezou nějaký bod.

Nejlepší střelec přípravy Petr Přeučil
(12 zápasů; 6+2) navázal na svoje dobré výkony i v úvodním střetnutí s Kadaní, kdy si na své konto připsal jednu branku a jednu asistenci. Se dvěma kanadskými body vládne po prvním kole mostecký rodák ústecké produktivitě. „Může mi to být jedno, když nemáme z minulého utkání tři body do tabulky první hokejové ligy. Byli jsme horší v soubojích jeden na jednoho, Kadaň měla větší důraz před brankou. Když chodím na přesilovky, kanadské body by pro mě měla být samozřejmost,“ řekl ke svému počínání zklamaně třicetiletý forvard, kterého stále mrzela prohra ve středečním severočeském derby.

Napravit ztrátu bodů může Slovan na horké půdě Stadionu, kde ale v letošní přípravě žádný tým nezvítězil. „Litoměřice vyhrály v minulém zápase vysoko nad Mostem, nečeká nás nic lehkého, i když těžká budou asi všechna střetnutí v lize. Musíme hrát o sto procent lépe než ve středu, budeme muset mít větší důraz před bránou, a to před vlastní i soupeřovou. Když budeme bojovat, určitě si nějaký bod z Kalich Areny odvezeme,“ věří Přeučil, jenž musí po rvačce, která se sehrála na Slavii Praha, hrát s monoklem.

„Nic hrozného se nestalo. Dříve jsem byl vyblázněný, ale v současnosti už podobné souboje nevyhledávám,“ vrátil se k páteční potyčce, která se udála na Zimním stadioně v Edenu. Ústecký útočník za ni vyfasoval trest pět minut plus do konce utkání.

Odchovanec Litvínova nastupuje v první útočné formaci s Davidem Tůmou a Jaroslavem Roubíkem. „Jsem rád za své spoluhráče, s Jaroslavem Roubíkem se mi hraje dobře, David Tůma je pro změnu velký bojovník. Celý tým ale musíme zlepšit souboje jeden na jednoho a zapracovat na důrazu,“ uzavřela severočeská třiatřicítka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže