Praha – Obranné řady mužstva mladšího dorostu posílil z osmé třídy příchozí urostlý bek Jakub Štochl. V zápase proti Hvězdě Praha byl na ledě hodně vidět. Dostal se k několika střelám od modré čáry, ale také vstřelil vyrovnávací branku na 2:2.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Začátek zápasu se hokejistům v modrožlutých dresech příliš nepovedl. „První dvě třetiny jsme hráli špatně, což bylo vidět i na skóre. Prohrávali jsme 1:2. Až třetí třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli.“

Lvíčata za svým soupeřem v prvních dvou třetinách zaostávala nejen co se gólů týká, ale i v osobních soubojích. „Dlouhou dobu jsme měli problémy s pohybem, až ve třetí třetině jsme se zlepšili. Díky tomu se nám podařilo zápas vyhrát.“

V přípravných zápasech se utkali mladší dorostenci s extraligovým soupeřem, celkem z Finska či mančafty z ligy mladšího dorostu. Proti Hvězdě Praha nastoupili svěřenci Jana Čalouna a Martina Štěpánka vůbec poprvé. I pro beka Jakuba Štochla to byla premiéra. „Soupeře jsme moc neznali, hráli jsme proti němu poprvé. Na zápasy se snažím vždy připravovat stejně. Bez ohledu na to, kdo proti nám nastoupí.“

Jakub Štochl je ročník 2000, věkově tedy patří do osmé třídy. Zápasy v mladším dorostu si užívá. „Rozdíl mezi osmou třídou a mladším dorostem je velký. Hra je celkově rychlejší a tvrdší. Narážíme na lepší soupeře. Za šanci v mladším dorostu jsem rád a doufám, že získám nové zkušenosti,“ dodal na závěr.

Při cestě z Prahy do Ústí volal Jakub Štochl domů. „Dal jsem gól na 2:2, tak můžete začít smažit řízky," smál se. V dospělém hokeji vybírá peníze pokladník, v mladším dorostu se platí v naturáliích.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže