Ústí nad Labem – Lukáš Poživil oblékl po pěti měsících a čtrnácti dnech znovu ústecký dres. Na novou sezónu se nyní bude loňský mistr extraligy připravovat v Ústí nad Labem, vše je ještě ve fázi jednání. Na zanedlouho jednatřicetiletého zadáka vlastní hráčská práva Ústečtí Lvi. První trénink s týmem Slovanu absolvoval Poživil v pondělí.

Hokejisté Slovanu zdolali v devátém přípravném utkání Benátky nad Jizerou 4:1. „Byl to kvalitní zápas, rozhodla naše produktivita. Útok byl výborný, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí.
S defenzivou trenér asi moc spokojený nebude, neboť se Benátky nad Jizerou občas dostaly do nebezpečných přečíslení. Je to ale zatím pouze příprava, stále se sehráváme, takže celkově bych řekl, že může panovat spokojenost,“ znělo z úst Lukáše Poživila bezprostředně po skončení klání.

Lukáš Poživil nastoupil v úterním duelu v obranném páru s Kamilem Černým, spolupráci si první jmenovaný pochvaloval. „Kamil Černý je výborný hráč. Měli jsme pokyny, co hrát, takže to bylo bez problémů, avšak stále je to jen příprava. Po šarvátce jsem závěrečné minuty dohrával v obraně s Ondřejem Holomkem,“ pokračoval ústecký navrátilec.

Letní přípravu absolvoval odchovanec litvínovského hokeje individuálně. „Měl jsem natržený postranní vaz v koleni, s přípravou na suchu jsem začínal až v červnu. Trénoval jsem individuálně, poté jsem chodil na led s kluky v Mostě. Nyní jsem byl čtrnáct dní na Kladně a zavolali mi ústečtí trenéři, jestli ještě budu hrát hokej (smích),“ vtipkoval nejproduktivnější obránce loňské základní části I. hokejové ligy ČR.

„V pondělí jsem byl na prvním tréninku s ústeckým týmem. Vše je zatím ve fázi jednání, jsem rád, že jsem si mohl zahrát zápas proti kvalitnímu mančaftu,“ dodal.

Za kladenské Rytíře stihl dosud mostecký rodák nastoupit ve dvou utkáních, a to proti Vervě Litvínov (13. 8. 2013; 0:2 z pohledu Kladna) a Medvědům z Berouna (22. 8. 2013; 3:1 z pohledu Kladna). „Když jsme hráli proti Litvínovu, vychytal nás s přehledem Pavel Francouz. Doma jsme poté porazili Beroun,“ připomněl si dvě střetnutí v kladenském dresu Poživil, jenž by si proti Litvínovu mohl znovu zahrát ve čtvrtek 29. 8. 2013, a to za Ústecké Lvy.

„Pokud dostanu důvěru, tak ve čtvrtek proti Litvínovu nastoupím. Žádný osobní cíl do nadcházející sezóny nemám, nevěděl jsem, jak co bude. Zatím budu trénovat v Ústí nad Labem a chci se co nejlépe připravit na nový ročník. Kdyby to vyšlo jako loni, nezlobil bych se, ale to by už byl extrém,“ nechal se slyšet mistr extraligy.

„Někteří kluci byli zranění, jiní zase nebyli v dobré formě. Byla to pro mě super příležitost, že jsem si mohl zahrát za Plzeň a být u mistrovského titulu. Byla to pecka, přál bych každému zažít v Plzni ten týden po vítězství. V Plzni se událo v kádru minimum změn, žádná nabídka nepřišla. Navíc s novým kritériem mladých hráčů to bylo ještě těžší. Uchytil se alespoň Tomáš Sýkora, který se do plzeňského kádru hodí. Je velmi zkušený a obětavý,“ zavzpomínal na působení v Plzni a zároveň vyzdvihl svého někdejšího spoluhráče.

O Plzni se v současnosti dá mluvit jako o městu sportu, titul v nejvyšší soutěži získali v uplynulé sezóně také fotbalisté. „V Plzni to dostali do rukou správní lidé, co to nedělají vyloženě jen pro peníze. Ať už je to Martin Straka nebo kluci z fotbalu, je to hodně znát,“ rozpovídal se na závěr o západu Čech Lukáš Poživil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže