Ústí n/L. - Minulý týden proběhla tisková konference s představiteli klubu. O části průběhu jsme Vás již informovali. V tomto článku naleznete informace o spolupráci s městem, stavu Zlatopramen Areny a také o mládežnickém hokeji v Ústí nad Labem.

Hokejové město

Město Ústí nad Labem je jedním z hlavních partnerů klubu HC Slovan Ústečtí Lvi. Více o jejich spolupráci řekl předseda představenstva Ing. Josef Vejlupek: „Město podporuje hokej tím, že poskytuje plochy zimního stadionu na reklamu, kterou můžeme prodávat a samozřejmě i dalšími výhodami v souvislosti s využíváním zimního stadionu. Zimní stadion je nám poskytován za zvýhodněných podmínek, ale ne zadarmo.“

Zlatopramen Arena

Hojně diskutovaným tématem je stav Zlatopramen Areny v závislosti na rekonstrukci, kterou v minulých letech prošla. Nejlepší informace pocházejí vždy od spolehlivého zdroje.

„Ústecký zimní stadion je po rekonstrukci a je v hrozném stavu. Zastupující ředitel městských služeb, který zimní stadion spravuje, při posledním jednání prohlásil, že tam je nové akorát opláštění. Podle našeho názoru tam nejsou splňovány ani bezpečnostní, ani hygienické podmínky. Už jsme na toto téma vyvolali nějaká jednání. Všichni si říkají, zimní stadion je po rekonstrukci, tak co ti hokejisté chtějí. Kdyby se někdo podíval do útrob, do hráčského zázemí, jak se hráči sprchují pod hadicí, protože sprchy jsou tak přepychové, že nefungují a stály rozhodně hodně peněz. Dále že chybí zábradlí na schodišti na jižní tribuně, což bezpečně neodpovídá normám atd,“ objektivně popsal stav zimního stadionu Ing. Vejlupek se slovy „Darovanému koni na zuby nesahej.“

„Tenhle zimní stadion je možná zajímavý a atraktivní pro diváky, protože odevšad je dobře vidět na led, ale co se týká sportovního zázemí, tak je tedy ve stavu krajského přeboru. Jestliže A- tým a mládež nemá k dispozici rozcvičovnu a posilovnu, tak bych řekl, že tohle je opravdu tragédie. Jednali jsme loni s městem a nastínili, jakou bychom měli představu. Město se k tomu neotočilo úplně zády, ale jako vždy je to otázka financí. A co se týče druhé ledové plochy, tak my připravujeme určitou prezentaci za HC Slovan. Chceme nabídnout městu cestu, abychom druhé ledové plochy docílili a s tím by ale bylo potřeba spláchnout věci ze zázemí. V září nás čeká první jednání s městem o tom, jakou my máme představu a uvidíme, jestli to město podpoří nebo ne, “ vyslovil se za mládež Vladimír Evan.

Slovo do pranice přidal i bývalý kapitán Ústeckých Lvů Jan Klobouček: „Kabiny a celý ten spodek jsou udělané nově, ale nikdo se neptal nikoho, kdo někdy hrál nebo trénoval, jak se to mělo udělat.“

Obraz nad ledem

Zlatopramen Arena se pyšní jednou z nejmodernějších multimediálních kostek. Její provoz však není levnou záležitostí. I proto je na místě otázka, zda ji letos diváci uvidí v provozu. „Zatím jednáme s městem. Určitě chceme, aby šla. Uděláme pro to vše, protože je to jak pro diváka, tak pro sponzory, významný činitel. Zatím tedy smlouva není podepsána, takže nemůžu říct, že určitě jo, ale bude se o tom jednat,“ popsal současné dění manažer klubu Jan Klobouček.

Od žáčků po juniory

Nedílnou součástí hokejového klubu v Ústí nad Labem je hokejová základna. Současný stav mládežnického hokeje představil manažer mládeže Vladimír Evan: „Mám radost, když jsem viděl sestavu A- týmu. Napočítal jsem třináct buď ústeckých odchovanců, nebo když začnu Petráskem, přes Brože až třeba po Tomáše Vávru, který sice není Ústečák, ale už tady působil v minulém roce. Samozřejmě až sezóna ukáže, jestli ti kluci na to mají, jak se v áčku zapracují. Ze sportovní stránky nás potěšil postup mladšího a staršího dorostu do extraligy. Trochu nás zamrzel sestup juniorů. I když v té konkurenci a počtu mužstev a s těmi zázemními podmínkami, které bohužel tady v Ústí nad Labem nejsou… abychom mohli třeba sahat po akademii nebo nějakým způsobem sem lákat hráče na něco, na co je lákají ostatní týmy. Dalších 13 nebo 14 hráčů hraje v extraligových klubech. Ti hráči odcházejí za podmínkami, které my jim tady rozhodně nabídnout nemůžeme. Mládež se stabilizovala ekonomicky i organizačně. Pokud kluci mají možnost hrát extraligu někde jinde, my jim nebráníme. Na druhou stranu jsme rádi, když se zase vrátí zpět do Ústí jako třeba Radek Vaněk.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže