Ú s t í n/L. - Juniorský tým odehrál pět přípravných zápas. Dvakrát se utkal s Mostem a Litoměřicemi, jednou s Kladnem. Výsledkem byly čtyři výhry a jedna prohra. Útočník mužstva Jan Chovanec hovoří o situaci v týmu, ale i o jazykové bariéře, která se příchodem zahraniční posily v juniorce vytvořila.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Jak hodnotíš odehrané přípravné zápasy juniorky?

První dva zápasy proti Kladnu a Litoměřicím jsme se teprve rozjížděli a moc se nám nevyvedly a taky jsme prohráli. Ve třetím zápase proti Litoměřicím už to bylo o něco lepší a také jsme vyhráli na nájezdy a ve výhře jsme pokračovali proti Mostu a Kladnu. Ty dva zápasy se nám už vyvedly, ale pořád máme hodně na čem pracovat.

Jaká nálada aktuálně panuje v týmu?

Nálada v týmu je dobrá, jsme dobrý kolektiv.

V týmu se objevil Ital Mirko Pipitone. Jak jste s ním komunikovali?

Mirko byl u nás asi 14 dní, teď už s námi netrénuje. Vzali jsme ho mezi sebe. Jediné, co tak uměl, bylo málo anglicky, česky vůbec. Dorozumívání na ledě během hry trošku vázlo.

Loňskou sezónu patřil mezi opory brankář Novák. Letos o post jedničky bojuje Burkovec a Kácha. Budou brankáři silná stránka týmu?

Oba naši brankáři chytají výborně, určitě se na ně v sezóně můžeme spolehnout. V přípravných zápasech se uvidí, kdo udělá na trenéry větší dojem a bude hájit post jedničky.

V zápase v Mostě jsi vstřelil dvě branky, jak k nim došlo?

Před prvním gólem jsme bojovali s Danem Řídelem o puk v rohu. Poté se Danovi podařilo vyšťourat puk, tak jsem s ním vybruslil a kličkou do bekhendu skóroval. Na druhý jsem dostal krásnou nahrávku od Honzy Vondráčka, a pak už nebyl problém gólmana Mostu překonat.

Jaké jsou cíle pro sezónu?

Největším cílem pro sezónu je dostat se znovu do baráže o extraligu, ale to máme ještě hodně daleko před sebou. Budu se snažit našemu týmu co nejvíce pomoci svojí hrou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže