Ú s t í n/L. - S extraligovým Litvínovem zavítal na ústecký led i navrátilec Jiří Šlégr. Utkání proti Slovanu bylo pro Šlégra teprve druhým zápasem v této přípravě téměř po tříleté pauze. „Mám spíš chuť jít hrát a vrátit se k hokeji. Jestli to půjde nebo ne, to ukáže čas,“ rozpovídal se Šlégr. Litvínovští překazili ústeckému brankáři Dlouhému čisté konto, když padesát sekund před závěrečnou sirénou vstřelili svou jedinou branku v tomto utkání.

Na konci první třetiny se Slovan dostal do vedení. Tento náskok si už udržel po celý zápas. Čekali jste od Ústí takový houževnatý výkon?
Určitě. Ty nejtěžší zápasy jsou s relativně slabším soupeřem. Ti kluci umí bruslit úplně stejně jako my. Slovan měl dnes větší nasazení a větší hlad po gólu. A myslím si, že to ten zápas rozhodlo. Nejenom v té první třetině, ale po celý zápas takto hráli.

Ve druhém dějství jste sice branku vstřelili, ale rozhodčí gól neuznal. Jak jste vnímali tuto situaci?
Já si myslím, že jsme gól vstřelili už v té první třetině. Že Lukeš dal gól taky (smích). Ale teď je to úplně jedno. Jsou to přípravné zápasy a svým způsobem o nic nejde. Jde o to, že si vyzkoušíme nějaké taktické věci. Některé nám teda moc nešly (smích). Ale abychom řešili, jestli ten gól byl nebo nebyl, jestli ho dal ten nebo ten, to si myslím, že je teď úplně jedno.

Do třetí třetiny jste šli s jednobrankovou ztrátou. K čemu vás nabádal trenér o přestávce v kabině? Změnili jste nějak taktiku?
Tak my jsme hlavně už minulý zápas proti Karlovým Varům nevstřelili gól. Teď po dvou třetinách také ne. Takže nám trenér říkal, že by bylo dobré začít dávat góly, protože bez gólu se nedá vyhrát. My sice můžeme mít nejlepšího brankáře nebo nejlepší obranu, ale potřebujeme vstřelit branku, abychom vyhráli. Takže nám samozřejmě říkal, že bychom se měli více tlačit do brány, ale bohužel se tak nestalo.

Nedalo se přehlédnout, že jste začali v posledním dějství více faulovat. Bylo to dáno tím, že se Ústí začalo více tlačit do brány?
Já si myslím, že jsme spíše více chtěli. Chtěli jsme vstřelit gól. A samozřejmě z toho se dělají ty chyby, a pak faulujeme.

Vy osobně jste se k hokeji vrátil po roční pauze. Co vás k tomu vedlo?
Já bych řekl, že jsem se vrátil spíše po tříleté pauze. To, že jsem se vrátil před tím rokem a čtvrt, to byla spíše taková morální pomoc než sportovní nebo hokejová. Protože tam opravdu šlo o všechno. Měl jsem obavy, že Litvínov spadne z extraligy, tak jsem chtěl být u toho mužstva. Dnes mám spíš chuť jít hrát a vrátit se k hokeji, ke sportu jako takovému. A jestli to půjde nebo ne, to ukáže čas. Mám za sebou teprve dva zápasy. V tom dnešním jsem se cítil lépe než v tom předchozím. Ale pořád je to ještě hodně daleko od toho, abych mohl nastoupit v extralize.

Jak jste na tom s fyzickými silami? Myslíte si, že jich budete mít v sezóně dostatek?
Já se nebojím o dostatek sil. Spíše se bojím o zdraví. Jestli mi to moje záda dovolí a pustí mě do té extrémní zátěže. Pokud ano, tak jsem přesvědčený o tom, že jsem schopný se fyzicky připravit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže