Ústí n/L. - Dne 21. srpna krátce po jedné hodině začala v Kongresovém sále hotelu Clarion tisková konference s představiteli klubu HC Slovan Ústečtí Lvi. Ke změnám ve struktuře klubu, finanční situaci a cílům v následující sezóně se vyjádřil předseda představenstva Ing. Josef Vejlupek a manažer klubu Jan Klobouček.

Strukturní změny

Jedním z nejvyšších orgánů klubu HC Slovan je představenstvo. Jeho struktura se v posledních několika měsících změnila. O strukturních změnách se rozhovořil předseda představenstva Ing. Josef Vejlupek: „Pokud jde o změny, tak jim samozřejmě předcházela změna akcionářské struktury. Z řad akcionářů odešel v podstatě ten hlavní, tedy společnost Via Chem. Akcionářská struktura doznala nějakých změn, ale ne podstatných. Nicméně i z toho důvodu bylo zvoleno nové představenstvo. Já jsem předsedou představenstva, pak je tam místopředseda Ing. Marek Rozkoš, který bohužel nemohl dorazit. Dalším členem je Jaromír Holík i ze své pozice předsedy občanského sdružení u mládeže, dále pak Ing. Václav Hluchý a Zdeněk Kindl. V současné době chystáme valnou hromadu a chceme představenstvo rozšířit na 7 členů, protože s ohledem na situaci v klubu a na spoustu změn, které chystáme, musí představenstvo být více pracovní než normálně. Pokud jde o organizační strukturu klubu, vypadá příliš složitě, ale tak složitá není. Co bych chtěl hlavně říct, nehrajeme si na nějaký velkoklub, takže v čele managementu nestojí generální manažer, ale pouze manažer klubu a je to vlastně jediná manažerská pozice v klubu. A samozřejmě jsou tam i ty odborné úseky, jako je marketing, obchod, především sport a některé další funkce. Chtěl bych představit nového marketingového asistenta Jiřího Pelce. Jiří se stane pravděpodobně i tiskovým mluvčím. Další novou funkcí je prokurista, který se bude starat o finance, toto místo nemáme do této chvíle obsazeno. Už máme svou představu a v současné době tu funkci zastává v zastoupení právě místopředseda ing. Marek Rozkoš. Jsme přesvědčení, že od těch financí se všechno odvíjí a z toho důvodu chceme mít teda manažera, který se právě o finance bude starat.“

Cíle pro sezónu 2013/2014

Vždy je důležité si na počátku sezóny stanovit cíle, o jejichž naplnění se bude celý klub snažit. Hospodářské cíle popsal účastníkům konference Ing. Vejlupek: „Cíle pro následující sezónu: ekonomická stabilizace a zkvalitnění řízení klubu, další snížení zadluženosti. Samozřejmě chceme zajistit vyrovnaný rozpočet, protože to nejhorší by bylo, kdybychom ten klub znovu zadlužovali. Z toho důvodu jsme si stanovili z našeho pohledu reálný rozpočet, tak abychom mohli hrát dobrý hokej v první hokejové lize a přitom nezadlužovali a nevytvářeli další problémy.“

Sportovním cílům se posléze věnoval manažer klubu Jan Klobouček: „Jeden bod je tu jako postup A – mužstva do play – off, někomu se to může zdát málo, protože jsme byli zvyklí vídávat Slovan vždy na těch prvních příčkách. Ale letošní rok se liší tou ekonomickou situací. Podařilo se nám tady udržet ikony klubu, které jsou divácky atraktivní, jako je zde přítomný Jarda Roubík, Honza Alinč, Zbyněk Sklenička. Takže si myslím, že pro diváka to bude pořád natolik atraktivní, aby na ten stadion zavítal a pokochal se jejich uměním. K tomu se musí přidat hodně těch mladých hráčů, kteří v letošní sezóně dostanou o hodně víc příležitostí, než bylo v minulosti. Je to dáno i tím, že je nové pravidlo ohledně pěti mladých hráčů, kteří musí být zapracováni do sestavy. Hokej chceme hrát divácky atraktivní, to je ten důvod proč jsme tady nechali již zmíněné hráče, když se k tomu přidá ta bojovnost těch mladých, tak si myslím, že divák bude mít možnost si najít nového Hertla, Červenku, Kováře, kteří mimochodem taky působili v našem klubu.“

Nejen atraktivní hokej je dobrým tahákem k návštěvě hokejových zápasů. Klub se snaží situaci usnadnit i celým rodinám. „Určitě se budeme snažit o zvýšení atraktivity domácích zápasů, nejenom tím hokejem ale i dalšími akcemi, zaměřenými na fanoušky, na diváky. Budeme se snažit vytvořit například dětský koutek, aby mohli rodiče přijít i s ratolestmi a nebyli biti tím, že děti nemůžou, nebo že se bojí. Další budou nějaké soutěže pro diváky, už teď na internetu jsme vyhlásili, že máme deset letenek po Evropě, do Paříže a tak dále. Myslím si, že nová tvář, Jirka Pelc tomu bude nápomocen, vždyť se říká, nový koště dobře mete, takže určitě tam přijdou nějaké nové nápady,“ vylíčil další strategii klubu Klobouček.

Finanční stránka klubu

Jak výše zmínil předseda představenstva, od financí se vše odvíjí. Jaký podíl se ústeckému hokejovému klubu podařilo umořit? „Přibližně 90% dluhů bylo smazáno. V tuto chvíli dluhy neohrožují existenci hokejové společnosti HC Slovan, to znamená, že v podstatě jsou to dluhy dovnitř, tzn. dluhy vůči akcionářům, dluhy vůči hráčům a trenérům, snad hoši budou mít tu trpělivost, ale i ty snižujeme a věříme, že se s tím brzy popereme. Jsou to nejnižší dluhy za posledních pět let. Klub skončil extraligu s obrovskými dluhy v řádech desítek milionů. Některé ty dodavatelský vztahy byly na úrovni takové jako 07/08, kdy se hrála extraliga, ten rozpočet tady byl asi 90 milionů. A žilo se trošku na vysoké noze. Změnili se dodavatelé, snížily se ceny u jiných dosavadních dodavatelů, například dodavatel, který nám dodával určitou službu za pětatřicet tisíc měsíčně, tak dneska máme jiného, ten ji dodává za devět. Snížili jsme platy zaměstnancům, včetně bývalého generálního manažera, který už je dneska jenom manažerem klubu, snížili jsme počet služebních aut atd.,“ uvedl konkrétnější informace Ing. Vejlupek.

Zmíněný manažer Ústeckých Lvů dodal velmi důležitou informaci: „Já bych jenom doplnil, že adekvátně k tomu snížení výplat, máme mnohem víc práce, takže je to vyrovnané.“

Konkrétní rozpočet stále zůstává opředen tajemstvím: „Rozpočet je zhruba takový jako byl plánován loni, kdy byl bohužel překročen. A pro srovnání můžu říct, že tak jako ústečtí fotbalisté uvedli rozpočet včetně mládeže, tak ten náš je o trochu větší. Chtěl bych říct, že ten rozpočet je oddělen, má dvě části, je tedy stanoven plán nákladů na hokejovou soutěž a mimoto jsou zvlášť další zdroje na vyplacení klubu,“ vysvětlil Ing. Vejlupek.

V dalším článku přibližujícím průběh tiskové konferenci si budete moci přečíst například o spolupráci s městem, ale také o současném stavu mládežnického hokeje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže