Ústí n/L. - Ústečtí Lvi mají za sebou sérii sedmi přípravných zápasů a zatím se potýkají s bilancí, která pro ně není příliš příznivá. V osmém duelu však vyzvou celek z Litvínova a začínat budou opět s čistým štítem. Udolají žlutomodří extraligového soupeře s Jiřím Šlégrem v čele?

Lvi se s týmem z nedalekého Litvínova nesetkávají poprvé. V rámci přípravných utkání na sezónu 2012/2013 se tyto dva celky střetly celkem dvakrát, poprvé byl stav vyrovnaný 1:1, podruhé Lvi přehráli Litvínov vysoko 4:1. Do branky žlutočerných se v tomto utkání postavil ex- ústecký Pavel Francouz.

HC Verva Litvínov má za sebou v současné době 8 přípravných zápasů, prozatím se Verva střetla s pražskou Slavií, Kladenskými Rytíři a slovenskými celky HK Dukla Trenčín, HK 36 Skalica, HC Košice. Během těchto utkání utržili litvínovští 4 prohry, uhráli jednu remízu a třikrát vybojovali vítězství.

Ústečtí fanoušci už v litvínovském dresu neuvidí známého obránce Karla Kubáta, který zamířil do Sparty. S klubem se také rozloučil Jan Brejčák mířící do Bratislavy a dále Marek Posmyk, Martin Frolík či Vladislav Baláž, jejichž další angažmá není zatím známo. V litvínovské kabině se naopak zabydlel bývalý Lev Filip Pavlík, ale také Tomáš Pavelka nebo Petr Chaloupka. K aktivní kariéře se vrátil dvaačtyřicetiletý obránce Jiří Šlégr. Ani asistent trenéra Jeřábka není v Ústí nad Labem neznámou personou, není jím nikdo jiný než bývalý kouč Slovanu Petr Rosol.

Zda se Lvům podaří zopakovat vítězství z loňského duelu se přijďte přesvědčit na vlastní oči ve čtvrtek 22. 8. od 18 hodin.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže