Ústí nad Labem – Mladý útočník Vlastimil Dostálek se snaží probojovat do základní sestavy Slovanu. Lvi odehráli pět přípravných zápasů, ani v jednom se však po šedesáti minutách neradovali z výhry. Nejen o tom hovořil hokejista, který loňskou sezónu odehrál za místní juniorku.

Na základě nově zavedeného pravidla o nasazení mladých hráčů do dospělého hokeje a díky věku postoupil do hlavního týmu. Jaký je to pro něj rozdíl? „Obrovský. V juniorech je rychlý hokej. V mužském hokeji je to hlavně o zkušenostech a hodně o čtení hry. Na to není v juniorech kladen takový důraz."

Když se podíváme na sestavu „A“ týmu, zjistíme, že Vlastimil Dostálek není zdaleka jediný mládenec v mužstvu. „Mladých je nás tu víc. Nejvíce si rozumím s Tomášem Procházkou, Radkem Vaňkem a Robinem Číhalem.

Zrak fanoušků vidí pouze hru předváděnou na ledové ploše. Pro to, aby byla co nejlepší a logicky se i co nejvíce zamlouvala příznivcům, je důležitá atmosféra v týmu. „Nálada je celkem dobrá, ale štve nás, že jsme zatím nedokázali zvládnout ani jeden zápas. Snad se to povede proti Litoměřicím."

Slovanu se nepodařilo z dosavadních pěti zápasů vyhrát ani jeden. Skóre 7:21 také není úplně nejlepší, proto je nejvyšší čas něco změnit. „Myslím, že musíme zrychlit a zjednodušit přechod přes střední pásmo a hlavně víc střílet."

Pátý souboj odehráli žlutomodří s Wolfsburgem, který hraje německou DEL. Každý, kdo do Zlatopramen Areny přišel, musel velmi rychle uznat, že soupeř Severočechy přehrával. „Byli jednoznačně lepší, přehrávali nás v soubojích jeden na jednoho. Měli lepší přechody přes střední pásmo a hlavně přesné tvrdé přihrávky."

Český hokejový svaz zrušil pravidlo, které zakazovalo promítání sporných momentů na kostce. Právě tento čin může atmosféru na stadionech při vypjatých a sporných momentech uklidnit, nebo naopak ještě více vyhrotit. „Domnívám se, že by se měla ukázat pravda při sporných zákrocích, aby se třeba rozhodčí poradili a situaci přehodnotili správně," dodal k novince Vlastimil Dostálek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže