Ú s t í n/L. - Ke druhému přípravnému zápasu míří Ústečtí Lvi do nedalekých Litoměřic. V úvodu přípravy se Slovan střetl s extraligovou Plzní, která ale domácí prostředí obhájila. Pro litoměřické hokejisty bude zápas s Ústeckými první prověrkou na ledě v přípravě na novou sezónu. Budou tentokrát Lvi úspěšní?

Změny v Litoměřicích

Nejvýraznější změna v litoměřickém kádru se odehrála už na začátku května. Na lavičku se nově postaví Jiří Doležal, který bude po boku Daniela Tvrzníka trénovat litoměřické hokejisty.

Další osoba, která nově oblékne dres Litoměřic, je Miloslav Čermák; odchovanec Havlíčkova Brodu. Čermák odehrál minulou sezónu právě v Ústí nad Labem odkud do Litoměřic zamířil.

Po příchodu Čermáka si dres s kalichem na prsou nově oblékne i Martin Chabada, který se s Litoměřicemi dohodl na roční smlouvě. Chabada působil ve Spartě, v zámoří, ale i ve Švédsku.

Naopak s několika dlouholetými oporami se museli Litoměřičtí rozloučit. V následující sezóně si již v dresu Litoměřic nezahrají: Martin Tvrzník, Jakub Hlusička, Petr Šinágl, Ladislav Slížek, Ondřej Martinka nebo Ondřej Kříž.

Loňská sezóna

Minulý ročník zahájili Litoměřičtí porážkou od Mladé Boleslavi. Prohru úvodního zápasu ale vystřídala výhra nad Pískem. Střídavé výkony doprovázely litoměřické hokejisty téměř až do listopadu.

Za celý měsíc listopad ale dokázali hokejisté z Litoměřic vyhrát jeden jediný zápas (z 9 zápasů 1 výhra). V prosinci opět následovaly střídavé výkony.

Po novém roce se ale Litoměřickým moc nedařilo – postupně následovaly prohry s Třebíčí, Ústím, Olomoucí a Mladou Boleslaví.

Závěr sezóny si sice Litoměřice pohlídaly, ale na play off to nestačilo. Tak skončili Litoměřičtí v boji o 1. ligu. Své působení si ale mezi prvoligovými týmy pohlídali, a tak se mohou ústečtí fanoušci těšit opět na severočeská derby.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže