Ústí n/L. - Po letním drilu a prvních trénincích, dnes Lvy čeká první přípravný zápas v extraligové Plzni. Tito dva soupeři se nesetkávají poprvé. Poslední vzájemné utkání proběhlo v sezóně 2007/2008, za dob působení Ústeckých Lvů v extralize. Bilance vzájemných zápasů mluví ve prospěch Plzně. Jak si povedou Lvi tentokrát?

Škodovka v předchozí sezóně

Sezóna 2012/2013 byla pro Plzeň veleúspěšná. Škodovka v čele s Martinem Strakou po 57 letech vybojovala mistrovský titul. Finále rozhodlo až druhé prodloužení sedmého zápasu, kdy vítězný gól vstřelil již zmíněný generální manažer a kapitán Martin Straka. K mistrovskému titulu velmi přispěl i Jan Kovář, který patří se svými 26 body v play - off k nejproduktivnějším hráčům. V sezóně předcházející Plzeň skončila před branami finále a musela se spokojit s bronzem.

Změny v plzeňském kádru

Plzeň stejně tak jako ostatní kluby připravila změny na hráčském poli. Škodovka se například rozloučila se dvěma brankáři, zatímco Adam Svoboda zamířil do pražské Slavie, Marek Mazanec se stěhoval rovnou do zámoří. Útočník Petr Vampola se vydal k Bílým Tygrům do Liberce. Novou tváří v plzeňském dresu je talentovaný gólman z Karlových Varů, Lukáš Mensator. Zpět do kabiny se navrátil také hráč „hrající hokej na hraně“ Radek Duda. Dalšími nováčky, se kterými se Lvi mohou střetnout, jsou Matěj Machovský, Ján Sýkora a Daniel Seman,nebo také v Ústí dobře známý Tomáš Sýkora. Tomáš Plzni vypomáhal už v minulé sezóně při play – off a nyní podepsal novou roční smlouvu. V klubu nadále pokračuje například Tomáš Vlasák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže