Ú s t í n/L. - Mladší dorostenci odehráli první zápas v nové sezóně. Na zimním stadionu v Děčíně hostili Chomutov. Zápas začalo lépe Ústí, které se díky brance Domského dostalo do vedení. Piráti ovšem zbytek zápasu ovládli a radovali se z výhry 6:1.

30. 8. 2013, 11:15 hod.

HC Slovan Ústečtí Lvi – Piráti Chomutov 1:6 (1:4, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Domský – 10. Studený, 13. Šilar (Palička), 17. Chlán (Šilar), 20. Svoboda (Šilar), 40. Lauko, 60. Šilar. Rozhodčí: Šolc, Holada. Vyloučení: 1:2, navíc Vytejček (UNL) TS [HÁK]. Bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:6.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Dobiáš (29. Havlík) – Vandas, Holý, Pulda, Vytejček, Moucha, Horčička – Brňák, Domský, Osmani – Dörner, Vaněk, Mareš – Leitner, Vico, Bejček – Spálenka

HC Energie Karlovy Vary:Polášek (od 30. Vecka) – Hejduk, Hnídek, Lauko, Koblížek, Hřebíček, Šilar, Chlán, Stínil, Kharboutli, Svoboda, Palička, Starý, Franšo, Studený, Strejl, Seemann, Hajič, Novák, Petržílka

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl velké šance na obou stranách. Jako první skórovala „domácí“ Lvíčata. Střelou mezi betony se prezentoval Domský. Necelou minutu trvalo vedení žlutomodrých, protože Studený vyrovnal. Ústí se i za tohoto stavu dostávalo do slibných možností. Na hráčích bylo vidět, že absolvovali jen několik málo tréninků. Piráti zápas otočili, když Šilar prostřelil Dobiáše v brance Lvíčat. Chomutov přidal v prvním dějství ještě dvě branky, jmenovitě se o to postarali Chlán a Svoboda. Ve zbylých dvou třetinách si Chomutov zkušeně vedení hlídat, gólový rozdíl dokonce navýšil. Brankáře Havlíka překonal Lauko. V čase 59:38 fauloval Vytejček, a tak bylo proti Ústí nařízeno trestné střílení. Faulovaný Šilar dostal šanci na reparát, kterou využil a stanovil tak konečný výsledek na 1:6.

Ohlasy trenéra:


Jan Čaloun (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Bylo to první utkání v letošní sezóně pro náš tým. Kluci měli dva tréninky a teď odehráli zápas. Chomutov je na ledě už delší dobu, v pohybu byl daleko lepší a aktivnější. Začátek jsme měli dobrý, vedli jsme 1:0, poté ale dal Chomutov čtyři branky. Ve zbytku zápasu další dvě. Výsledek ani tak moc neřešíme, sledujeme výkony hráčů. Přišli sem hokejisté z Litoměřic či z Děčína. Našim cílem je, abychom co nejlépe sestavili formace. Ukázalo se, že extraliga je daleko rychlejší než první liga. I v trénincích vyžadujeme, aby vše hráči prováděli v rychlosti, protože v zápase toho času moc není. Úplně jasno o sestavě nemáme, nicméně kostra týmu se rýsuje."


„Byl to náročný zápas,“ říká brankář Šimon Havlík

Jaké jsou tréninky v Ústí?

My gólmani máme dvoufázové tréninky, takže je to docela náročné. Musíme se s tím poprat.

V zápase vedlo Ústí, poté už jen skóroval Chomutov. V čem byl hlavní rozdíl mezi týmy?

Já bych řekl, že oni už trénují dva týdny. My máme dva tréninky a teď jsme hráli zápas. Díky delšímu tréninku měli nad námi náskok, což se ukazovalo v osobních soubojích, u kotouče byli vždy dřív. Lépe bruslili.

Bylo to znát i v přesilovkách…

Je to tak. Hodně si přihrávali, bylo vidět, že se tím při trénincích zabývají. Naopak v oslabení si dobře pokrývali naše hráče.

Na led jsi nastoupil v polovině zápasu, kdy mužstvo prohrávalo 1:3. To není úplně nejsnadnější začátek…

Snadné to nebylo, byl jsem trošku nervózní. Jakmile jsem chytil první střelu, začal jsem si věřit. Některé kluky z Chomutova znám, takže jsem tak nějak věděl, co očekávat. Utkání bylo náročné zejména na fyzičku. Nemáme moc netrénováno a soupeř hrál hodně kombinačně, nutil nás bruslit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže