Ústí nad Labem - Nová sezóna se blíží nejen hlavnímu týmu organizace Slovanu, ale také mládežnickým kategoriím. Právě o mládeži a její přípravě na novou sezónu či novinkách hovoří šéftrenér Vladimír Evan.

V sezóně 2012/2013 postoupil mladší i starší dorost do nejvyšší soutěže. Postup je ale zároveň závazkem jak sportovním, tak finančním. Naším cílem bude snaha extraligu v Ústí udržet. Mrzí nás ale sestup juniorů, kteří měli výborně rozehranou baráž, ale kolaps v Hradci a Vsetíně zhatil naděje na udržení. V současné době bude pro trenéry juniorky prioritou vychovávat hráče pro „A“ tým Slovanu ve spolupráci s „A“ týmem Děčína. Slovan a Děčín budou mít společné juniory.

Jaké jsou tedy cíle juniorky?

Budeme samozřejmě chtít, aby junioři bojovali o přední místa, ale vzhledem k tomu, že vše směřuje k hokejovým akademiím a v příští sezóně se bude opět snižovat počet účastníků extraligy juniorů, není naší prioritou okamžitý návrat do extraligy. Podmínky pro zisk akademie budova ústeckého zimního stadionu nesplňuje. Dvě ledové plochy, vlastní posilovna a tělocvična pro mládež, klimatizované kabiny určitých rozměrů atd. To momentálně není v silách klubu. Akademii mají Pardubice, Karlovy Vary, Liberec, Vítkovice, Chomutov, Sparta, Jihlava, Litvínov, Brno a od sezóny 2013/2014 Plzeň, Boleslav, Třinec a Kladno. Budeme se snažit, aby se juniorský tým skládal z našich kmenových hráčů. Talentovaným hráčům, kteří budou mít sportovní výkonnost a budou pozváni do akademických kempů, nebudeme samozřejmě bránit. Trenérská dvojice Skrbek a Merta zůstává a ve spolupráci s trenéry Slovanu (Šindel, Mareš) a trenérem Děčína (Karel Chládek) budou sledovat talentované juniory. Jiří Merta bude zároveň asistentem Karla Chládka v Děčíně.

Hrají naši hráči i jinde?

Ano, hodně našich odchovanců hraje extraligu i v jiných městech. Harkabus a Vaněk ve Varech. (Vaněk získal pohár pro mistra ČR ve starším dorostu a nyní se připravuje s „A“ týmem Slovanu.) Andres na Slavii, Baránek v Litvínově, Ordoš v Liberci. Další naši kmenoví hráči hostují (Vykouk v Jihlavě, Patzelt na Slavii, Patyk a Balcar na Kladně). Navarra má nabídku z Litvínova, ale sezónu začne v Ústí, Janák a Buchtela dostali nabídku od Chomutova a rozhodli se odejít. Pokud mají hráči možnost hrát nejvyšší soutěže, tak jim nebráníme. Jsou to naši odchovanci, rozcházíme se v dobrém a vždy mají ve Slovanu dveře otevřené. Například Jan Dlouhý, nebo David Tůma odešli v mládí do Prahy a teď jsou zase zpátky ve Slovanu.

A co dorostenecké kategorie?

Spolupráce s Děčínem se také týká dorosteneckých kategorií. V mladším dorostu budou mít trenéři Jan Čaloun s Martinem Štěpánkem k dispozici nejlepší hráče z Děčína. Naopak naši hráči, kteří se nedostanou do extraligového celku v Ústí, budou hrát za Děčín. Chceme, aby se z mladšího dorostu Děčína stal mladší dorost Ústí nad Labem „B“. Ve starším dorostu budeme také s Děčínem spolupracovat, ale trenéři Miroslav Mach a Víťa Borůvka nedisponují tak širokým kádrem jako mladší dorost.

A co nového v žákovských kategoriích?

V žákovských kategoriích došlo také ke změně. V sezóně 2013/2014 se nebude hrát po třídách, ale systémem „starší“ a „mladší“ žáci.

Kdo bude v sezóně 2013/14 řídit jednotlivé kategorie?

Šéftrenér, neboli vedoucí SCM (sportovní centrum mládeže) je Vít Borůvka.
Šéftrenér a vedoucí sportovních tříd je Jan Daniš.
Šéftrenér nejmenších dětí (od 1. do 4. třídy) je Petr Hnídek.
Rozložení jednotlivých trenérů je zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže