Ústí nad Labem – Začátek nové sezóny se kvapem blíží. Období přípravných a přátelských zápasů se pochopitelně týká také mládežnických výběrů Slovanu. Jednotlivé termíny se dozvíte z webových stránek s dostatečným časovým předstihem. Následující sezóna bude zajímavá hned z několika důvodů.

Podaří se obhájit extraligovou příslušnost dorostů?

Odpověď přinese pravděpodobně až jarní část ročníku 2013/2014, tou dobou finišují všechny soutěže. Oba dorosty prožily velmi povedenou minulou sezónu, na konci totiž slavily postup do nejvyšších soutěží. Cíl mají Lvíčata naprosto totožný – nesestoupit. Případný postup do play off by byl velkým bonusem. I díky kvalitní letní přípravě věřme, že se udrží mezi elitou. Nebude to vůbec snadný úkol. Úplně jiné starosti má juniorka hrající ligu juniorů. Milan Skrbek, hlavní kouč, se nechal slyšet, že hlavním cílem je vhodným způsobem vychovávat hráče pro hlavní tým. Tento krok je logický, protože dlouhodobou koncepcí Slovanu je „A“- tým složený z větší části odchovanců.

Rošády v brankovišti

Na základě věku mění brankáři kategorie. Robin Zvědělík, loňský mladší dorostenec, se „stěhuje“ mezi starší kolegy. Tomáš Burkovec, který pomohl staršímu dorostu mezi elitu, má před sebou velkou výzvu – podávat optimální výkony v juniorském hokeji. Oba gólmani vědí, do čeho jdou, protože již během uplynulé sezóny nakoukli o kategorii výš. Zvědělík odchytal tři zápasy ve starším dorostu. Průměr gólů na zápas 2,33 a procentuální úspěšnost přesahuje hranici 92,6 %. Burkovec do žádného zápasu nezasáhl, ale cestoval s výběrem juniorů k barážovému zápasu na Kladno. Bude zajímavé sledovat, jak se brankáři vypořádají s postupem.

Vloni blue line, letos?

Amirov, Tůma, Rubeš a Loukota s Vytejčkem. První formace mladšího dorostu byla postrachem soupeřů v loňské sezóně. Do staršího dorostu na základě věku postoupili všichni kromě Vytejčka, který je ročník 1998. Kvarteto hráčů se bude snažit předvádět stejné výkony jako vloni. Ve starším dorostu budou ovšem první sezónu, během které se, obvykle, hokejisté teprve rozkoukávají. Otázkou také zůstává, zda budou hrát spolu. Vít Borůvka ohledně sestavy zůstává tajemný a pravděpodobně její podobu budou společně s Miroslavem Machem řešit až během přípravy na ledě či přátelských zápasů. Přechody mezi kategoriemi jsou pro každého hráče náročné. Sám čas ukáže, kdo se s tím vypořádal lépe a kdo hůře.

Proč tedy sledovat mládežnický hokej? Během sezóny 2012/2013 se ve Zlatopramen Areně odehrálo několik mládežnických zápasů, které svou kvalitou překonaly některé vystoupení hlavního týmu Slovanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže