Ústí nad Labem – Ústečtí Lvi předali v pondělí 10. června 2013 v zasedací místnosti Dětské kliniky Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem dva přístroje – oxymetry, které byly pořízeny za výtěžek z prodeje charitativního kalendáře.

Ústečtí Lvi nafotili pro rok 2013 charitativní kalendář. Na fotografiích Jana Tůmy pózovali nejen hokejisté, ale zároveň i děti, které se předčasně narodily a svůj největší životní boj svedly již krátce po narození. Focení probíhalo v ateliéru Petry Kropáčové a tisk kalendářů zajišťoval dlouholetý partner Ústeckých Lvů tiskárna Jiří Bartoš – SLON.

Limitovaná edice kalendářů (530 ks) odkazovala svým číslem právě na nejmenší porodní váhu dívenky, která se narodila na dětské klinice Masarykovy nemocnice.

V pondělí 10. června 2013 předali symbolicky Ústečtí Lvi (hokejisté Jaroslav Roubík a Zbyněk Sklenička, generální manažer Jan Klobouček a marketingový manažer Přemysl Zeman) v zasedací místnosti Dětské kliniky Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem dva přístroje – oxymetry, které byly pořízeny za výtěžek z prodeje charitativního kalendáře.

Úvodní slovo si vzal MUDr. Josef Liehne, vedoucí lékař léčebně – preventivní péče Masarykovy nemocnice. „Chtěl bych Ústeckým Lvům poděkovat za tuto akci. Jednak to byl dobrý nápad, líbilo se mi provedení akce a také, že vše dobře dopadlo. V dnešní době jsme rádi za každého partnera, donátora nebo dárce, který nám dokáže pomoci. O to více jsem potěšen, že tu máme na stole dva přístroje – oxymetry. Věřím, že další společné akce budou pokračovat.“

Funkce oxymetrů byla následně představena. „Pulzní oxymetry slouží ke sledování srdeční akce novorozenců a sledují i tzv. saturaci krve, což znamená, zda je v krvi dostatek kyslíku,“ uvedl MUDr. Petr Janec, primář Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Za Ústecké Lvy poděkoval generální manažer Jan Klobouček. „Jsme moc rádi, že prodej kalendářů splnil svůj účel. Novorozenecké oddělení Masarykovy nemocnice tyto přístroje maximálně využije a to byl náš cíl. V budoucnu budeme i nadále pokračovat ve spolupráci.“

Dodatek redakce: Dnes je tomu přesně rok, co byl spuštěn projekt "Slovan pomáhá".

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže