Ústí n/L. - V poslední sezóně se Michael Petrásek ani na okamžik nezastavil. Nejen že vypomáhal juniorskému týmu, nastupoval v Děčíně, ale také se objevil v 15 utkáních v „A – týmu“ Slovanu. I on v této sezóně bude podléhat vedení Zdeňka Orcta.

V jedné sezóně oblékal tři dresy téměř současně, nestihl tedy ani chvilku zahálet.„Jsem rád, že jsem byl pořádně vytížený, protože rok předtím jsem toho moc neodchytal. Letos jsem byl pořád v zápřahu, když jsem nechytal v juniorech, tak jsem se postavil do brány v Děčíně, pak jsem vlastně nastoupil v pár zápasech tady. Když už byli kluci zdraví nebo jsem neměl takovou formu, byl jsem rád za příležitost chytat jinde. S poslední sezonou jsem maximálně spokojený,“ zhodnotil jednadvacetiletý Michael Petrásek.

Podle oficiálně zveřejněných statistik byl Michael Petrásek jediným brankářem bez trestných minut. „Nevím, čím to je, bude to nejspíš náhoda. Někdy se povede, že někoho podrazíme nebo vyhodíme puk na tribunu. Asi jsem toho tolik neodchytal, takže jsem to nestihl,“ s úsměvem hledá argumenty.

Jak už bylo napsáno, Zdeněk Orct v nadcházející sezóně nebude jen brankářem jako takovým, ale také bude fungovat jako trenér gólmanů. „ Myslím si, že Oriho znám docela dobře, vycházíme spolu výborně. On by měl fungovat jako aktivní trenér gólmanů. Takže bude připravený, když se mně nebo Honzovi něco stane, ale také by měl něco odchytat, aby zůstal v zápřahu. Jsem rád, že v Ústí bude i v příští sezóně,“ projevil radost nad spoluprácí mladý Michael. Co si o Michaelovi myslí právě starší kolega Zdeněk Orct : „Pety loni potvrdil to, že když dostane prostor, tak umí chytat velice dobře. Teď je jenom na něm, aby to potvrdil.

Zdeněk Orct má za sebou 23 sezón v profi hokeji, Michael Petrásek je oproti němu teprve na začátku dlouhé cesty. „Myslím si, že nám Ori určitě má co předávat. Odchytal spoustu sezón v extralize, radil Francikovi, který je dneska na mistrovství světa. Takže to rozhodně bude ku prospěchu,“myslí si Michael. Ani v tomto názoru se nerozchází s brankářským matadorem: „Myslím si, že za těch pár let, co chytám, už nějaké zkušenosti mám. Asi jim nebudu ukazovat, jak jsem mrštnej, to je na nich (smích), ale můžu jim předat jiné zkušenosti ohledně chytání, čtení hráčů a takový kravinky, který jim může podle mě dát jenom gólman, který chytal.

Jaké plody spolupráce přinese může ukázat pouze čas.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže