Ústí nad Labem – Cestu přes celou republiku musel absolvovat Tomáš Vávra, aby mohl nakouknout do dospěláckého hokeje. Ze Vsetína namířil do Ústí nad Labem, ve kterém se bude letos ucházet o místo v hlavním týmu Slovanu.

Tomášova nej

  • Největší hokejový vzor: Tomáš Plekanec. Velký kliďas na ledě i mimo něj. Dokáže dát gól i připravit šanci pro spoluhráče.
  • Nejoblíbenější jídlo: vyloženě nemám, ale nejvíce mi chutná od maminky.
  • Nejoblíbenější značka auta: Subaru a dalších mnoho značek.
  • Nejoblíbenější činnost: tenis, fotbal. S kamarády jezdíváme na fotbalové turnaje.

S hokejem jsi začínal ve Vsetíně. Jak vzpomínáš na své začátky?

Na svoje začátky s hokejem vzpomínám rád. Hodně jsme jezdili na turnaje i do zahraničí a to mě dost bavilo.

Ze Vsetína ses přes Ústí dostal do Roudnice. Co tě vedlo ke změně klubu?

Ze Vsetína jsem šel do Ústí. V juniorech nám pan Evan nabídl střídavé starty do Roudnice. S pár klukama jsme to šli zkusit do 2. ligy. Jednalo se už o chlapský hokej, tak nás to lákalo. Chtěl bych touto cestou panu Evanovi poděkovat.

Loňskou sezónu jsi odehrál v Děčíně. Jak bys své působení v Děčíně zhodnotil?

Minulá sezóna Tomáše Vávry

  • Tým: Děčín
  • Góly: 24
  • Asistence: 24
  • zápasy: 39

Loňská sezóna v Děčíně byla dobrá. Měli jsme výborný vstup, celou sezonu jsme se drželi na horních příčkách tabulky. Bohužel se nám v play-off nepodařilo navázat na sezonu předešlou, ve které jsme se s Děčínem dostali historicky až do finále.

Jak se ti líbí severní Čechy? Mezi Děčínem a Ústím pendluješ poměrně často...

V severních Čechách se mi líbí. Je tu pěkná příroda. Stejně jako u nás na Vsetíně, takže se tu dá i dobře odpočívat.

Cíl Tomáše Vávry pro sezónu 2013/2014

  • Dostat se do kádru a být platným členem smečky Ústeckých Lvů (úsměv).

Co ty a letní příprava? Co tě baví a nebaví?

Je málo hráčů, kteří mají letní přípravu rádi. Víme, že je nezbytná. Co se týká přímo mě, tak na letní přípravě mám nejradši fotbal a různé další hry. Jinak přímo něco, co mě nebaví v letní přípravě, asi nemám (úsměv).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže