Ú s t í n/L.- Po osmi letech se navrátil do Ústí, aby kryl záda Michaelu Petráskovi. Když zadáte jeho jméno do vyhledávače, „vygooglíte“ pouze starou fotografii. Kdo se tedy skrývá za jménem Jan Dlouhý? A jak si padl do oka s matadorem Zdeňkem Orctem?

Jan Dlouhý je teprve dvacetiletý brankář, který míří z Prahy do Ústí nad Labem. Jelikož bude v následující sezóně krýt záda Michaelu Petráskovi, je důležité, aby se včas příznivcům ústeckého hokeje představil: „ S hokejem jsem začal asi ve druhé třídě. Rodiče mi řekli, ať si vyberu nějaký sport nebo mě na něco dají sami. Tak jsem si šel zkusit hokej a už jsem u něj zůstal. Začínal jsem v obraně, ale pořád jsem se tlačil dozadu. Až na jednom tréninku chyběl gólman, tak mi oblékli výstroj a už jsem v bráně zůstal.

Víme, že do Ústí nad Labem jeho kroky míří z hlavního města Prahy. „Odmalička do sedmé třídy jsem hrál tady v Ústí. Poté jsem šel zkusit štěstí do Slavie, kde jsem se udržel 8 let. V poslední sezóně jsem si vyzkoušel druholigový hokej v HC Řisuty, sezónu předtím jsem občas vypomáhal mosteckému „Áčku“. Ve Slavii jsem u chlapů bohužel šanci nedostal. V Ústí nad Labem bych měl být na hostování do konce sezóny. Veškeré záležitosti týkající se změn šly přes agenty. Já jsem se dozvěděl až pár dní předem, že se zde mám hlásit. Z té změny mám ale opravdu radost, jsem ústečák tělem i duší a už jsem se opravdu těšil domů,“ shrnul svou prozatímní cestu Honza.

Zdeněk Orct, velezkušený gólman Ústeckých Lvů, bude od nové sezóny plnit také funkci trenéra brankářů. Jan Dlouhý tedy bude pod jeho přímým velením. „Ori je v pohodě. Baví se se mnou, jako bychom se znali celý život. Jako malý kluk jsem si natáčel na video jeho zápasy za Litvínov, takže jeho hru mám nakoukanou a znám ji,“ přiznal barvy rodák z Ústí nad Labem.

To, že brankáři nemohou trénovat do puntíku stejně jako kluci z útoku, je jasné i naprostému laikovi. „Zatím jsme měli dva nebo tři gólmanské tréninky. Vždy záleží na domluvě mezi Orim a trenéry a my se to dozvídáme až na poslední chvíli. Tréninky se liší tím, že nezvedáme tuny závaží jako kluci v posilovně, i když samozřejmě také posilujeme, ale jinak,“ prozradil téměř dvoumetrový Jan Dlouhý.

Hokej je týmová hra a krom individuálních aktivit, ani na tréninku nebývá hráč sám. Jak tedy vypadá soužití Michaela Petráska a Honzy Dlouhého? „S Petym se znám odmalička, respektive asi od páté třídy, kdy sem přišel z Děčína. A se zbytkem kluků se vše zatím vyvíjí dobře, pomalu je poznávám,“ říká nová posila Lvů.

Typický letní dril je v plném proudu, i když zatím asi nedošlo na všechny aktivity méně či více oblíbené.„První týden byl takový na rozkoukání, tedy návštěvy doktorů, měření EKG a podobně. Teď už jsme začali naostro, což je horší. Rozhodně se netěším na Střížák. Ale na druhou stranu si rád zahraju fotbal a včera jsme například byli na fitboxu, což mě fakt bavilo,“ zatím si moc nestěžuje Honza Dlouhý.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže