Ústí nad Labem – V loňské sezóně se Martin Hanzl snažil, seč mohl, ale ani jeho výkon nepomohl juniorské skvadře Lvíčat se zachránit v nejvyšší soutěži. Útočník, který nosil v minulý ročník číslo 10, v sezóně 2013/2014 dostal příležitost trénovat s hlavním týmem. Po jednom z tréninků poskytl rozhovor.

Martinova nej

  • Největší hokejový vzor: bratr Robin
  • Nejoblíbenější jídlo: tatarský biftek
  • Nejoblíbenější pití: Cola Cola
  • Nejoblíbenější značka auta: Audi, Škoda
  • Nejoblíbenější činnost: odpočinek, hraní PS3, sledování filmů

Jak jsi trávil přestávku před letní přípravou?

Hráli jsme docela dlouho. Baráž byla hodně náročná, tak jsem si dal nějaký čas na odpočinek. Týden před začátkem letní přípravy jsem začal pracovat.

Loni jsi hrál za juniory. Jak bys sezónu zhodnotil?

Hodnotím ji záporně, protože jsme sestoupili. Cílem byla záchrana, která se ale přes naši snahu nepodařila. Měli jsme nezkušené mužstvo, utvořené z mladých kluků. Hodně zápasů jsme rozehráli dobře, ale v poslední třetině jsme si to prohráli.

Na co se v sezóně nejvíc těšíš?

Na tréninky a pobyt na ledě. Přípravu na suchu nemá rád žádný hokejista. Budu trénovat s hlavním týmem, z toho mám velkou radost. Kdybych odehrál nějaký zápas v „A“ týmu před domácím publikem, byl bych moc rád.

Tvůj bratr patřil k nejlepším hráčům ve Slovanu. Myslíš, že Ti ulehčil cestu do hlavního týmu?

Minulá sezóna Martina Hanzla

  • Tým: junioři HC Slovan Ústí
  • Góly: 18
  • Asistence: 34
  • +/- body: -34

Rozhodně neulehčil. Každý si musí najít svou cestu a tou jít.

Pravděpodobně se nevyhneš srovnání s Robinem. Jak spolu vycházíte?

Jako bráchové (smích). Máme přibližně stejnou roli v týmu. Snažíme se vypracovávat šance pro spoluhráče. Pravidelně jezdím do Litvínova se na něj podívat. Zkouším od něj něco pochytit.

V současném hlavním týmu je mnoho výborných hráčů. Snažíš se od nich něco naučit a okoukat?

Máme tady výborné hráče, například Jardu Roubíka či Honzu Alinče. Jsem moc rád, že mohu být s v týmu nejen s nimi, protože se mám od zkušených hráčů co učit.

Okolí Ústí je kopcovité. Není to pro hokejisty spíše za trest?

Výběhy na Střížák jsem neměl hlavně v juniorce příliš rád, protože jsme tam chodili často. V hlavním týmu se jezdí hlavně na kole, což je také náročné, ale s tím už si musí každý poradit.

Liší se příprava na suchu v juniorech a hlavním týmu?

Ani moc ne. Obě přípravy jsou náročné, v „A“ týmu tedy víc. Jinak v tom velké rozdíly nejsou.

Cíl Martina Hanzla pro sezónu 2013/2014

  • V letní přípravě odvádět co nejlepší výkony, protože bych se moc chtěl dostat do hlavního týmu. Samo to nepůjde, musím se hodně snažit.

V juniorce jsi patřil mezi nejlepší útočníky. Jaká bude tvoje role v „A“ týmu?

To sám nevím (smích). Záleží to na tom, zda se do hlavního týmu vůbec dostanu. Pokud bych hrál ve čtvrté formaci, tak hlavně nedostávat góly, dobře bránit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže